Šta je novo?

Optužba protiv Peconija zastarela

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Optužba protiv Peconija zastarela

Prvi osnovni sud u Beogradu zbog zastarelosti odbio optužbu protiv biznismena Predraga Rankovića Peconija koji se teretio za zloupotrebu ovlašćenja u privredi.


peconi.jpgOptužba je odbijena protiv Peconija i direktora jednog od njegovih preduzeća „Monus“, kojom su se teretili za zloupotrebu ovlašćenja u privredi, rekla je Tanjugu portparol suda Ivana Ramić.

Tužilaštvo je teretilo Rankovića i Milenkovića da su, kao odgovorna lica u preduzeću "Monus" u Zemunu, od kraja januara do kraja decembra 2002. godine, vođenjem fiktivne dokumentacije utajili porez u iznosu od oko 2,6 miliona dinara.

Milenković je bio optužen da je izvršio krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi, a Ranković da mu je u tome pomogao. Za to krivično delo je zaprećenja kazna do pet godina zatvora, a zastarelost je nastupila 9. oktobra ove godine, pošto je poslednja radnja za koju su bili optuženi izvršena 2002. godine.

Zbog toga je, kako je objasnila Ramićeva, sud doneo presudu kojom se odbija optužba.

Ime Predraga Rankovića Peconija prethodnih dana ponovo se pominje u medijima u vezi sa navodnim mahinacijama sa prodajom žita u "Azotari". Na tom poslu „Azotara“ je izgubila 18 miliona evra, prenose mediji.

Ranković je bio hapšen 2003. godine u policijskoj akciji „sablja“ i u pritvoru je bio od 20. marta do 13. juna 2003. godine, a optužnica protiv njega i Milenkovića podignuta je krajem juna naredne godine.Izvor:
B92.net
 
Top