Opljačkan usred bijela dana

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
BEOGRADSKI NOVINAR MILORAD OBRADOVIĆ SVRATIO U KOTOR DA POPIJE KAFU, PA DOŽIVIO NEPRIJATNOST

Opljačkan usred bijela dana

Izvor: Dan
04-01-2011

Beogradski novinar Milorad Obradović tvrdi da je opljačkan usred bijela dana dok je restoranu u Kotoru ispijao jutarnju kafu. U trenutku kada se okrenuo da sa susjednog stola dohvati dnevne novine ukradena mu je torbica sa svim dokumentima i novcem. Crnu Goru je uspio da napusti zahvaljujući, kako je rekao, kotorskoj policiji koja mu je izdala potvrdu da su mu ukradena lična dokumenta i novac.
- U Crnu Goru sam svratio neplanirano, nakon boravka u Trebinju gdje sam radio reportažu o košarkaškom kampu za djecu bez roditelja koji drži naš proslavljeni as Dejan Bodiroga. Iako nijesam planirao da se zadržavam, odlučio sam da uzmem smještaj i odmorim u Kotoru. Međutim, nijesam ni slutio koliko će me ova odluka koštati i šta će mi se sve dogoditi. Sjeo sam u jedan restoran, preko puta hotela "Fjord", da popijem kafu i prelistam štampu. Naručio sam kafu, a torbicu sa novcem i dokumentima sam ostavio na stolu. Sjedio sam tu četrdesetak minuta kada sam shvatio da mi je nestala torbica u kojoj su se nalazili lična karta, pasoš, pres kartica i novac. Pretpostavljam da je neko od prolaznika ukrao sa stola u trenutku dok sam čitao novine ili kada sam uzimao štampu sa obližnjeg stola u restoranu - priča Obradović.
Dodaje da je slučaj odmah prijavio kotorskoj policiji pošto zna da bez ličnih dokumenata i novca neće moći da napusti teritoriju Crne Gore.
- U stanici policije dočekala me je izvjesna gospođa koja je u početku bila neprijatna, ali je kada sam kazao da sam strani državljanin i pri tom novinar odmah postala ljubaznija. Izdali su mu potvrdu sa kojom mogu da napustim Crnu Goru u roku od 48 sati. Rekli su mi i da će me srpska policija na granici vjerovatno privesti dok ne provjere identitet - ispričao je Obradović.
On je kazao da se za pomoć obraćao i ambasadi Srbije u Podgorici i obavijestio ih šta mu se dogodilo. Obradović je sjutradan oko 23 sata "Lastinim autobusom" otputovao za Beograd, a kotorska policija preduzela je niz operativnih mjera i radnji radi otkrivanja i lišavanja slobode osumnjičenog za krađu torbe sa dokumentima.
M.V.R.

Natrag