MODERATOR
- Učlanjen(a)
- 02.05.2009
- Poruka
- 30.927
Zdravstveno stanje sedmoro srpskih državljana koji su teže ranjeni u terorističkim napadima u Parizu, i dalje je bez promena, a životno je ugrožena samo Ljiljana Pavlović, rekao je danas ambasador Srbije u Parizu Rajko Ristić.
- Ona je u besvesnom stanju, zato do sada nije ni evidentirana i nije mogla da da podatke o sebi. Pošto smo utvrdili da postoji jedna neidentifikovana žena, došli smo ovde i doveli njenu rođaku koja je potvrdila da je reč o Ljiljani Pavlović - kazao je Ristić za "Tanjug".
Prema rečima Ljiljaninog brata Radeta Žikića, ona je operisana i još uvek je u komi. Njena ćerka Tamara Đorđević rekla je da se radi o teškim povredama glave, pluća i ekstremiteta.
- Majka će morati da bude podvrgnuta nizu operacija - kazala je ona.
Rade Žikić je izjavio da su ga juče kontaktirali predstavnici ambasade Srbije u Parizu povodom njegovog odlaska u Pariz, kako bi mu se omogućilo da obiđe sestru.
- Juče su me pozvali iz naše ambasade i kazali da ćemo se danas dogovoriti oko odlaska u Pariz. Očekujem da me pozovu da sutra ujutru otputujem u Francusku kako bih sa Ljiljaninim sinom obišao povređene sestru i zeta - izjavio je Žikić.
Ambasador Rajko Ristić je za "Blic" potvrdio da je ispred stadiona bilo oko 30 srpskih državljana, od kojih je desetak lakše povređeno i pušteno na kućnu negu, dok je sedmoro pretrpelo teže povrede.
Srpski ambasador je dosad posetio petoro od sedmoro povređenih srpskih državaljana.
- U kontaktu sam i sa trudnicom koja je prisustvovala koncertu u dvorani Bataklan. Ona je i dalje u šoku, plaši se da izađe na ulicu i ne želi da otkriva svoj identitet - rekao je Ristić za "Blic".