Šta je novo?

Opelov sistem prednjih farova AFL osvojio...

Dałe
Učlanjen(a)
04.10.2011
Poruka
3.295
Opelov sistem prednjih farova AFL osvojio nagradu Euro-NCAP Advanced


Automagazin


20111201083748_photo_0.jpg


Nezavisna organizacija potrošača Evropski program za ocenjivanje novih automobila - Euro-NCAP dodelila je nagradu Advanced kompaniji Opel za bezbednosni sistem prednjih farova AFL (adaptivna prednja svetla)...

AFL – kombinacija dinamičnih svetala za krivine i statičnih ugaonih svetla – znatno smajuje rizik od saobraćajnih nesreća u sumrak i noću. Opel je prva automobilska kompanija koja je vratila AFL sistem na tržište, 2002. godine. Sistem je dostupan u modelima Corsa, Meriva i Zafira, dok je sistem AFL + - sa osam dodatnih automatskih funkcija osvetljenja – dostupan u modelima Astra, Insignia i Zafira Tourer.

AFL + obezbeđuje optimalnu vidljivost. Sistem ukjlučuje biksenonske prednje farove sa pražnjenjem i sa opicijom podešavanja širine, usmeravanja i dometa svetlosnih snopova, kako bi se oni prilagodili vožnji u gradu, pešačkim zonama, na seoskim putevima i na autoputu.

Sve to dolazi u kombinaciji sa svetlima za loše vremenske uslove, dinamičnim svetlima za krivine i statičnim ugaonim svetlima, dugim svetlima koja se uključuju automatski i LED dnevnim svetlima. Senzori i specijalni softver konstantno prate okolinu, saobraćaj i vremenske uslove i tako omogućavaju sistemu da aktivira odgovarajuću funkciju osvetljenja.
 
Top