Šta je novo?

Opasno je trčati za sirom (video)

  • Začetnik teme Big Moca
  • Datum pokretanja
Big Moca

Big Moca

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
Opasno je trčati za sirom (video)


Tradicionalna trka za koturom sira koja se svake godine održava u Engleskoj otkazana je zbog bezbednosnih razloga.Učesnici ovog neobičnog takmičenja, koje je ove godine trebalo da se održi 31. maja, okupljaju se na brdu Kuper kod Gločestera, na jugozapadu Engleske, i najvećom brzinom spuštaju se njegovom strmom padinom jureći za koturom lokalnog kačkavalja.

Takmičenje se, međutim, pokazalo kao dosta opasno. Prošle godine među posmatračima trke onesvestilo se šestoro ljudi, dok je više od 50 učesnika zadobilo povrede među kojima je bilo običnih kontuzija ali i težih povreda kao što su frakture ruku i nogu.


[YOUTUBE]KOyQBSMeIhM[/YOUTUBE]

Ove godine organizatori su odlučili da otkažu trku iz bezbednosnih razloga. Oni takođe ističu da prostorni kapacitet lokaliteta nije dovoljan da primi sve zainteresovane za učešće u trci kojih je svake godine sve više. Prošle godine za učešće u trci prijavilo se preko 15.000 ljudi što je tri puta više od kapaciteta lokaliteta.

Ovo nije prvi put da se trka otkazuje. To je bio slučaj 1998. godine, nakon brojnih nezgoda u prethodnoj godini, kao i 2001. kada trka nije održana zbog slinavke i šapa.


Izvor Tanjug
 
Top