Opasne promene težine po vaše zdravlje

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
Opasne promene težine po vaše zdravlje

Ljepota.ba 25.05.2010 11:23

Začarani krug čestih dijeta, odnosno stalnog mršanja i debljanja, može biti mnogo opasniji nego što to mislimo.

Ukoliko nakon dijete ponovno vratimo kilograme, ili čak dobijemo i još neki viška, naš organizam usporava rad, odnosno metabolizam, tako da će nam već u narednoj dijeti biti potreban veći trud izgubiti nakupljene kilograme. U tijelu se tada nagomilava sve više masnog tkiva, a sve na račun mišićne mase. Koliko je ovo usporavanje metabolizma čestim mršanjem pa debljanjem opasno govori i podatak da masno tkivo troši čak deset puta manje kalorija u odnosu na mišićno. Česte promjene težine djeluju i na izgled naše kože, koja gubi svoj elasticitet. Ugroženi su i krvni sudovi, naše kosti kao i zdravlje jetre.
Oscilacije težine imaju za posljedicu i slabljenje imuniteta, a nizak nivo odbrambenih tijela povezuje se sa nastankom velikog broja oboljenja, a nažalosti često i sa onim zloćudnim. Zbog toga dobro razmislite prije nego što se ponovno odlučite na neku rigoroznu dijetu sa blic mršanjem, koja znači samo blic debljanje.

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
933
Jaoooooo,to je tacno...ja sam tako smrsao pa se o5 ugojio,i sad tesko smrsati :(

Član
Učlanjen(a)
16.01.2010
Poruka
86
Mislim da je nazdraviji, najefikasniji i kod mene proveren način gubljenja i održanja željene težine redovna fizička aktivnost.Dakle,svi imamo "krizna" područja-stomak,struk,zadnjica...i u skladu sa tim biramo grupu vežbi.Naravno postoje i opšta mesta,koja podrazumevaju vožnju bicikla,plivanje,trčanje-sve zavisi od afiniteta i mogućnosti.Najbitnije je odlučiti i disciplinovano raditi na sebi tokom cele godine.Naravno,povesti i računa o ishrani,ali mišljenja sam da svaka kalorija može da se sagori,dobrom vežbom.:dance2:

Natrag