Šta je novo?

ON JE SNIMIO BUJICU KROZ TEKIJU Dva puta sam mogao da poginem

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.321
ON JE SNIMIO BUJICU KROZ TEKIJU Dva puta sam mogao da poginem
Blic.RS
Među komentarima na snimak zastrašujuće bujice u Tekiji kraj Kladova, objavljenom na sajtu "Blica", jedan je izazvao strepnju: "Da li je onaj što je ovo snimio preživeo?"

514661_sasa-mladenovic-moka-foto-facebook_f.jpg

Saša Mladenović Moka

Jeste. Spletom srećnih okolnosti. A mogao je dvadesetosmogodišnji Saša Mladenović dva puta da strada. Danas će otići kod supruge i dvogodišnjeg sinčića koji su posle stravične bujice evakuisani brodom u Kladovo. Čeka da mehanizacija raščisti malo put.

- Krenuo sam tog jutra, pošto su mi supruga i sin evakuisani, ka centru sela da izvidim situaciju, više onako iz radoznalosti. Kada sam hteo da se vratim, kod crkve, na nekih 200 metara od moje kuće, zaustavio me je haos. Nešto je puklo i krenuli su voda i blato, visine skoro do struka. Nisam imao kud. Bujicu nisam mogao da pređem. Bio sam u trouglu zaglavljen i izvadio sam telefon - počinje svoju priču Mladenović.Voda je išla neverovatnom brzinom. Na snimku objavljenom na sajtu vidi se kojom silinom nosi automobil, a odnela je posle još sedam-osam vozila.

- Bujica je toliko bila jaka da je nosila i stene veličine automobila. Prodirala je polako i u dvorište u kojem sam ja stajao. Prestao sam da snimam i gledao sam kako da izađem odatle. Odjednom, iz kuće iznad mene, koja se vidi i na snimku, bujica je bukvalno kao na toboganu, iznela čoveka iz garaže. Bio sam užasnut onim što sam video, a nisam mogao ništa da uradim. Voda je prodrla na bočni ulaz i čoveka, koji je bio u garaži u tom trenutku, bukvalno iznela kroz vrata od garaže i počela da nosi niz put. Puka sreća da je malo niz tu ulicu kojom se kretala bujica bio komšija u svom dvorištu, primetio ovo i bukvalno “u letu”, dok je bujica nosila nesrećnog čoveka, uhvatio ga za ruku i izvukao i tako mu život spasao. A on je jedini osim mene bio u ulici - još pod utiskom svega što mu se dešavalo priča hrabri mladić.Tada je shvatio da bi trebalo da pokuša da se spase iz dvorišta u kojem je bio zarobljen, a nalazio se na samo 200 metara od svoje kuće.- Dok tako stojim, žena me zove, zabrinuta. Ona govori da dođem, ja odgovaram - ne mogu. Bujica ispred mene visine jedan metar i vidim na sredini stenu. Shvatio sam da moram nekako da doskočim do stene i - uspeo sam. Da sam promašio, ne bismo vi i ja sada pričali - dodaje ovaj neustrašivi stanovnik Tekije i dodaje - preskočio sam tako bujicu i uspeo da se dokopam kuće. Snimak sam napravio oko 11 sati ujutru, a kući sam došao oko četiri popodne.

514412_tekija-poplava-foto-snimak_f.jpg

Sa snimka
Kaže da se nije plašio u tom trenutku, ali da zaista može taj dan da slavi kao drugi rođendan, shvatio je sutradan kada se vratio na mesto odakle je snimio bujicu.- Kada sam prišao dvorištu odakle sam snimao, video sam stablo pola metra u prečniku i dužine deset metara kako je probilo ogradu i ušlo u kuću. Baš na mestu gde sam stajao i snimao. Da nisam pobegao, da sam ostao... Pitanje je šta bi bilo - završava Mladenović.VIDEO> Bujica koju je Saša snimio:


 
Top