Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

Omiljeni film kao inspiracija za dom

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
#1
Omiljeni film kao inspiracija za dom

Filmovi često inspirišu i stručnjake za uređenje doma, a među ostvarenjima koja su najviše uticala na ovu oblast su „Prohujalo sa vihorom”, „Doručak kod Tifanija”, „Petparačke priče” i „Čudesna sudbina Amelije Pulen”

193d67.jpg


Vrhunac filmske sezone, u Holivudu obeležen dodelom Oskara, a kod nas Festom, podseća da je film večita inspiracija. I to ne samo za ljubitelje sedme umetnosti, već i za stručnjake iz drugih oblasti. Uređenje doma jedna je do njih, a ovi kultni filmovi su ih najviše inspirisali.

Prohujalo sa vihorom - Radnja se odvija na živopisnom američkom jugu i nije upečatljiva samo zbog romanse između Skarlet i Reta, već i zbog raskošnog enterijera. Mada je radnja smeštena u 19. vek, dekorateri danas inspiraciju traže u velikim lusterima, baroknim zavesama, detaljima na kaminu, punom drvetu.

Doručak kod Tifanija - Njujorški stan Holi Golajtli inspiriše sve koji vole da spajaju nespojivo. U fokusu su zidni paneli, šare na tapetama, detalji jarkih boja poput ružičastih jastuka, tepisi sa motivima zebre. Za ovaj enterijer potrebna je hrabrost i želja za igrom.

Petparačke priče - Čuvena scena u kojoj Uma Turman u ulozi Mie pleše i peva po sobi ne pokazuje samo talenat glumice, već i lepotu minimalističkog stila. Neutralne boje bež i bela, kožni nameštaj, staklene vaze, podne lampe i umetnička dela - osnova su dekoracije.

2c282b.jpg


Čudesna sudbina Amelije Pulen - Francuska romantična komedija donosi nestvarnu atmosferu, a bajkoviti elementi prisutni su i u stanu glavne junakinje. Spavaća soba sa crvenim zidovima, neobičnim stonim lampama, pariski nameštaj sa zlatnim detaljima, vazdušasti materijali, svileni jastuci, neobične uramljene fotografije - motivisali su dekoratere.

(Novosti)
 

Top