Šta je novo?

Okončana istraga o Ražnatovićevoj

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
Okončana istraga o Ražnatovićevoj


325971354b38f21f66739468430110_big.jpgBeograd -- Okončana istraga protiv Svetlane Cece Ražnatović osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja u FK Obilić. Tužilaštvo odlučuje o optužnici.

Portparolka Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić precizirala je da su spisi predmeta protiv Ražnatovićeve dostavljeni tužilaštvu koje sada može da podigne optužnicu pritiv nje, da odustane od krivičnog gonjenja ili da zatraži dopunu istrage.

Tužilaštvu je sa spisima prosleđena i kompletna prevedena dokumentacija koju je zatražilo iz više stranih država putem međunarodne pravne pomoći, dodala je Ramićeva.

Okružno tužilaštvo u Beogradu je prošle godine, posle šest meseci razmišljanja o podizanju optužnice protiv Ražnatovićeve, ponovo predložilo sudu da dopuni istragu protiv nje, odnosno pribavi dokumentaciju o prodaji pojedinih fudbalera Obilića stranim klubovima.

Dokumetacija je prispela iz Grčke, Francuske, Bugarske, Turske, Austrije i Rusije.

Pored Ražnatovićeve istraga je sprovedena i protv njene sestre Lidije Veličković koja se sumnjiči da joj je pomagala u sumnjivim transakcijama.

Istraga protiv udovice Željka Ražnatovića Arkana, počela je posle njenog hapšenjem u akciji "Sablja", 2003. godine.

Posle dva meseca u pritvoru, Ražnatovićeva je puštena da se brani sa slobode od sumnji da je kao nekadašnja predsednica Obilića protivpravno prisvajala deo novca od transfera 15 fudbalera u strane klubove i na taj način protivpravno pribavila 22 529 000 maraka i 480 000 američkih dolara, (oko 11 miliona evra) za koliko je i oštetila fudbalski klub sa Vračara.


Izvor: Tanjug
 
Top