Šta je novo?

OI: Kontrola sumnjivih opklada

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]OI: Kontrola sumnjivih opklada
[/h] Izvor. B92, Beta

Zvaničnici Olimpijskih igara objavili su da će zaštititi integritet takmičenja detaljnom dnevnom analizom sumnjivih opklada.

6930371544f3ce7e5e00b7413238683_orig.jpg
Tako će se utvrditi jesu li sportisti namerno nastupali loše radi lične dobiti.
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) upozorio je da klađenja i nameštanje utakmica mogu predstavljati veću pretnju sportu od dopinga. Dnevni antikorupcijski sastanci uključiće Komisiju za kockanje Velike Britanije, policiju, graničnu službu i organizatore Igara, a izveštaji će se podnositi Interpolu i MOK-u.
Organizatori OI u Londonu su napravili procenu da ilegalno klađenje vredi desetine milijardi dolara godišnje.

"U ovom trenutku je savršeno legalno kladiti se na sve sportove u Velikoj Britaniji. Prema tom gledištu, nelegalno klađenje nije veliki problem Olimpijskih igara, ali je bilo u Pekingu pre četiri godine. Predsednik MOK-a je ocenio da je to velika pretnja tako da ćemo tek videti šta će se desiti", rekao je ministar sporta Velike Britanije Hju Robertson.

Svim takmičarima na OI je zabranjeno klađenje na bilo koji sport, ali predsednik Olimpijskog komiteta Velike Britanije Kolin Mojinhan rekao je da veruje da će problema ipak biti jer "suma od 20.000 dolara može da promeni život nekom sportisti iz manje razvijene zemlje".

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta ove godine.
 
Top