Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Ofarbajte stare pločice u kupatilu

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Ofarbajte stare pločice u kupatilu

Ukoliko vam je dojadio izgled nekog prostora, osvežite ga novim sitnicama. Pločice ne morate da menjate, postoje specijalne boje za njih. Radije odaberite led rasvetu umesto neonskog svetlaKUPATILO je prostorija u domu koja se dovodi u vezu sa čistoćom, intimom, uživanjem i opuštanjem. Ukoliko je došlo vreme da mu osvežite izgled, vodite računa o tome da imate jasnu predstavu koliko novca možete da potrošite. Mala suma koju ste odvojili za ovu namenu, ne mora obavezno da znači da će dobar rezultat izostati. Nekad samo kozmetičke promene mogu da doprinesu stvaranju potpuno novog i lepog utiska.

Za početak, možete da svoje kupatilo osvežite promenom pribora koji se u njemu nalazi. Dodajte detalje koji će mu dati poseban pečat. Promenite peškire, stazu u kupatilu, zavesu na tuš kadi. Potrudite se da ovi elementi budu povezani nekim oblikom, bojom, kako bi objedinili prostor. Namerno stvorite kontrast jarkim bojama ukoliko su keramičke pločice neutralnih i svetlih tonova.

Čak i boju postojećih starih pločica možete da promenite u skladu sa vašom željom. Na tržištu, u za to specijalizovanim radnjama, mogu se naći boje za pločice, koje će postojeći prostor izmeniti do neprepoznatljivosti, a uštedeće novac, rad i vreme.

Promenite čašu za četkice za zube, držač sapuna, peškira. Ukoliko ste ljubitelj retro stila, promenite slavinu, umesto savremenih jednoručnih baterija, postavite one sa odvojenim ventilima. U kupatilo stavite po neku vazu, kutijice za nakit i druge razne sitnice.

Svakako, osvetljenje igra veliku ulogu u stvaranju ambijenta. Zaboravite na neonsko svetlo ukoliko želite da izgledate prirodno. Radije odaberite led rasvetu, koja pored toga što je mali potrošač, prostoru daje prirodnu i jasnu svetlost.

Koristite ogledala da povećate prostor. Izaberite neko sa zanimljivim ramom ili neobičnog oblika. Kada ga budete birali, uputite se bilo kuda, sem u salon opreme za kupatila.I kombinacija boja može da promeni prostor. Svetle nijanse će ga činiti većim, ali ukoliko želite da ovoj prostoriji date trunku dramatike, jedan zid obojite kontrastnom, tamnijom bojom ili na njega postavite mozaik pločice. Ovaj tip pločica postavljen iza lavaboa ili u tuš kabini će produbiti prostor.

Sanitarna oprema kupatila, kao i kupatilski nameštaj, treba da bude svetlih tonova, čistih, jasnih linija i po mogućstvu iz iste kolekcije (lavabo, wc školjka i kada ili tuš kada). Radi uštede prostora u malim kupatilima, uvek se odlučite za tuš kabinu umesto velike ležeće kade.

Otvorene police

NEMOJTE bežati od otvorenih zidnih polica na kojima će se nalaziti čisti peškiri ili kozmetika, pa i po koja mirišljava sveća. Lepo uređeni, ovi elementi će udahnuti život ovoj maloj prostoriji.

(Novosti)
 
Top