Odšteta od suprugove ljubavnice

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Odšteta od suprugove ljubavnice

Zahvaljući starom zakonu države Severna Karolina, Sintija Šakelford tužila je ljubavnicu svog supruga i dobila odštetu od čak šest miliona dolara.

v164608p0.jpg

Ona je na suđenju dokazala da je dala otkaz u školi, gde je radila kao profesor, da bi omogućila suprugu da pravi advokatsku karijeru.

"Zaista sam ga volela i verovala da i on voli mene. Nikada mi nije palo na pamet da bi mogao da me prevari", rekla je Sintija.

Zbog održavanja dugogodišnje veze sa oženjenim čovekom i namernog nanošenja teškog emocionalnog bola, porota je odlučila da ljubavnica En Lunkvist Sintiji moda da isplati najveću odštetu koju zakon predviđa za to delo.

En je posle suđenja rekla da je presuda suluda i da je svima jasno da toliko novca nikada neće imati. Pored Severne Karoline, zakon koji sankcioniše one koji unište tuđi brak postoji još u Iliniosu, Misisipiju, Havajima, Novom Meksiku i Juti.

Izvor: FoNet

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Milionska odšteta od muževljeve ljubavnice

Lekarka iz Severne Karoline iskoristila je prastari zakon o "otuđenju ljubavi" kako bi tužila bivšu prijateljicu koja joj je otela muža i razorila brak

VAŠINGTON - Amerikanka Lin Arkara uspela je da na sudu od muževljeve ljubavnice izdejstvuje odštetu od 5,8 miliona dolara.
Ova 45-godišnja lekarka iz Severne Karoline iskoristila je prastari zakon o "otuđenju ljubavi" kako bi tužila bivšu prijateljicu koja joj je otela muža i razorila brak.
Dok je bila trudna sa prvim detetom, Lin je pozvala Suzan Pekoraro (45) u goste da joj pomogne oko uređivanja dečje sobe. Tokom boravka u njenoj kući, Suzan je zavela Lininog supruga Rasela. Lin i Rasel su tada bili šest godina u braku.
Kada je nakon rođenja kćerke Lin otkrila da je muž vara, razvela se i tužila Suzan za svotu koju bi "zaradila" da je ostala u braku - 5,8 miliona dolara.
"Suzan je došla u kuću moje klijentkinje i pomogla joj da ofarba dečju sobu, a usput je zavela njenog supruga", kazala je Linina advokatica, ističući da je par živeo srećno pre Suzanovog dolaska.
Posle razvoda, Lin se preselina na Floridu, dok Suzan još žvi u Merilendu i možda nikada neće morati da isplati odštetu pošto se presuda ne može prisilno naplatiti u drugoj državi.
Najviša odšteta, po zakonu o "otuđenju ljubavi", u iznosu od devet miliona dolara dodeljena je 60-godišnjoj Sintiji Šeklford koja je uspela da na sudu dokaže da je An Lundkvist "svesno zavela muža" i uništila brak od 33 godine.
Američki mediji navode da sudovi u Severnoj Karolini svake godine rešavaju oko 200 ovakvih slučajeva, i prenose savet Linine advokatica svima onima koji se lako upuštaju u afere - da zaobilaze Severnu Karolinu!.

Novosti

Natrag