Оčekivano: Nasilje u toku meča Vest Hem - Milvol

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Оčekivano: Nasilje u toku meča Vest Hem - Milvol
25. avgust 2009.


milwall5774020090825162643.jpg


Još kad je žreb Liga kupa spojio Vest Hem i Milvol u jedan par bilo je jasno da je fudbalska predstava na Apton parku u drugom planu. Oko stadiona je bilo zanimljivije. Jedan navijač je izboden za vreme nasilja u kome su učestvovale stotine huligana sa obe strane.
Rivalstvo između pristalica Vest Hema i Milvola potiče još sa početka ovog veka, čak i od pre nego što su klubovi nastali. Dva doka, jedan nasuprot drugog, bili su rivali oduvek, a od 1926. i velikog štrajka u kom su jedni (Vest Hem) učestvovali, a drugi (Milvol) nisu, rivalstvo je prešlo sve granice. Huligani su samo nastavili tradiciju i naravno, dali joj nove dimenzije. Sreća po engleski fudbal da se dva rivala ne susreću često, ali žreb za Liga kup ove godine bio je nemilosrdan.


Meč između dva rivala je još uvek u toku, Milvol vodi sa 1:0 na Apton parku, ali je mnogo zanimljivije sve što se dešava van stadiona. Kako BBC javlja, na nekih par stotina metara od stadiona došlo je do masovne tuče koja je po svoj prilici bila unapred planirana. Navijači Milvola su probili policijsku blokadu koju je napravilo više od 500 policajaca. Po proceni BBC-evih izveštača u pitanju su najveći nemiri povezani za fudbalom u poslednjih 30 godina. Znajući englesku istoriju huliganizma jasno je da će tek stići vesti o povređenima i uhapšenima. Za sada se zna da je jedan čovek izboden nedaleko od stadiona.

Poslednji put dva kluba su igrala međusobni duel 2005. godine.

EDIT: Vest je izasla dok je jos mec bio u toku... Za one koje zanima Vest Hem je na produzetke pobedio 3:1. U prvih 90 minuta bilo je 1:1
 
Poslednja izmena:
Top