ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.344
fassade.jpeg


Obnova fasade

Pukotine na fasadi na duže vreme često dovode do znatnih oštećenja u građevinskoj supstanci. Stoga treba popraviti i najmanje pukotine - mi ćemo vam reći kako.

http://www.bosch-do-it.rs/bosch-do-...trikovi/11523/savetiitrikovi.shtml#kommentare


UputstvoPukotine na fasadi na duže vreme često dovode do znatnih oštećenja u građevinskoj supstanci. Stoga treba popraviti i najmanje pukotine - mi ćemo vam reći kako.


1
Pukotinu najpre malo proširite širokim pljosnatim dletom i uklonite klimave ostatke na zidu. Ako je podloga suva, dodatno je navlažite.


2
Sada pomoću fišeka utisnite zaptivnu masu ravnomerno u pukotinu. Za to je najbolja posebna masa za zaptivanje fasada na bazi akrila. Ni u kojem slučaju nemojte uzimati silikon jer se boja na njemu neće održati.


3
Višak mase odstranite, izravnajte još jednom sa čistom vodom i ostavite da se osuši. Po potrebi možete i obojiti zid.


Preuzeto sa bosch-do-it.rs
 
Učlanjen(a)
12.09.2010
Poruka
2
Koju spoljnu fasada staviti?zidovi su sendvic tako da sam planirao malterisati kucu,i nakon toga zavrsnu fasadu naneti.Ne bih ni ovu najobicniju koju stavljaju pri postavljanju demit fasade,pa ako neko moze da pomogne neka se javi!
 
Član
Učlanjen(a)
14.02.2011
Poruka
3
nerazumijem ovo tvoje kategorisanje obicna fasada jer te vjerovatno neko vrbuje kako bi ti uzeo lovu za nesto sto vjerovatno slicno a vidi sebe u tome.Raspititaj se ko fasada samo koja je vrsta po vezivu a ostlo je stvar ukusa
 
Član
Učlanjen(a)
12.05.2011
Poruka
15
Molim za pomoć,u pitanju je krpljenje rupa na fasadi šupe.Do sada je rađena cementnim malterom i to mora da se krpi svake godine,da li je moguće uraditi lepkom za pločice ili možda lepkom za stiropor.Da li bi to produžilo vek krpežu.Na šupi je mala streja i nema oluk pa kiša spira donji deo zida.I kako bi nešto od tih lepkova primalo boju za beton ili fasadnu boju.
 
Top