Obama proglasio vanredno stanje zbog novog gripa

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.626
Preko 20 hiljada zaraženih u SAD

obama-v.jpg

Američki predsednik Barak Obama proglasio je vanredno stanje zbog virusa novog gripa H1N1, od koga je do sada u SAD umrlo više od 1.000 ljudi, dok je više od 20.000 zaraženo, saopštila je danas Bela kuća.

Dokument, koji je Obama potpisao sinoć, ima za cilj da pripremi zemlju u slučaju "naglog porasta (slučajeva) bolesti koji bi mogli da preopterete resurse zdravstvenih službi", navodi se u saopštenju Bele kuće.
Medicinske ustanove u SAD na ovaj način dobijaju veća ovlašćenja kada je reč o zabrinjavanju pacijenata obolelih od novog gripa.

Prema podacima američkog Centra za kontrolu bolesti (CDC) virus H1N1 registrovan je u 46 od 50 američkih država, a za razliku od sezonskog gripa, koji najviše pogađa ljude preko 65 godina, najviše obolelih je među mladima i decom, preneo je Rojters.

Autor: Tanjug

Član
Učlanjen(a)
19.10.2009
Poruka
73
Cilj ovog postupka nije taj navedeni, nego je skretanje paznje i dolivanje ulja na vatru koja preti da se ugasi. 1000 mrtvih, ma kako da ne, odakle. Nijedan jedini slucaj od tih hiljadu nije konkretno dokazan nego se radi iskljucivo i samo o pretpostavkama. To mozete da proverite na netu ima dovoljno izvora u medjuvremenu. I kako je ta gripa u USA tako smrtonosna a u evropi boza. Valjda mrzi amere. A mi smo deca u vrticu majmuni ili sta. Kakvih nebuloza cemo se jos naslusati. To je kao SIDA u americi napada jedne u evropi ima drugu ciljnu grupu a u africi trecu. Po kojoj to logici ide tako. Sumnjam da virus H1N1 uopste postoji, bio sam u kontaktu sa obolelim od swineflu koji radi za industriju lekova koja proizvodi vakcine. I dok smo se mi svi stitili kao ludi u bolnici, njegove kolege koje su dolazile u posetu cim mi izadjemo iz sobe, skidali su zastitu sa sebe. Znali su vise od nas. Zato narode, opustite se i ako boga znate pokusajte da izbegnete vakcinaciju jer je ovo veliki kalibar kojim se puca na populaciju. Setite se samo 1976 u Americi kada je umrlo masa ljudi i vise hiljada trajno osteceno.
Kod nas u bolnici od 300 zaposlenih se za vakcinaciju prijavilo dvoje. Vratar i cistacica. (Nemacka).

Natrag