Šta je novo?

Novu gradsku tvrtku "Splitska obala" vodi sin Kerumova skipera

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
12.11.2010. | 22:32 Izvor: Slobodna Dalmacija

gradonačelnik za direktora novoosnovane gradske tvrtke postavio 26-godišnjeg aleksa kvarantana


Novu gradsku tvrtku "Splitska obala" vodi sin Kerumova skiperaNa mjesto direktora “Splitske obale”, najnovije tvrtke u vlasništvu Grada Splita, koju je prije samo pet mjeseci osnovala gradska uprava, gradonačelnik Željko Kerum postavio je Aleksa Kvarantana, 26-godišnjeg diplomca pomorskog menadžmenta, koji je tako postao najmlađi čelnik jedne gradske ustanove.

ImageHandler.ashx

Mladi direktor Aleksa Kvarantan (prvi zdesna u društvu sa svojim stranačkim šefom)
O mladom direktoru, najnovijoj akviziciji Željka Keruma u gradskoj administraciji, malo se zna, tek da je sin poznatog splitskog pomorca Saše Kvarantana, skipera na Kerumovoj jahti, inače člana Hrvatske građanske stranke na čijoj se listi našao za prošle lokalne izbore, te da je radio u pomorskoj agenciji “Capris Croatia” iz Rijeke zajedno s ocem.
Zanimljivo, stariji Kvarantan na pitanje je li mu novi direktor “Splitske obale” što u rodu, ustvrdio je da ga - ne poznaje.
Iako smo pokušali razgovarati i s Aleksom Kvarantanom, mladi direktor tri dana uspješno je izbjegavao razgovor za “Slobodnu Dalmaciju”, a nismo ga uspjeli dobiti ni na radnome mjestu. Navodno je bio zauzet sastancima...
Inače, gradonačelnik Kerum, osnivajući “Splitsku obalu”, zamislio je da se ta tvrtka ponajprije bavi turizmom i prikupljanjem pristojba od jahta i jedrilica koje borave ljeti u Gradskoj luci. No, poslije se pokazalo da će “Splitska obala” dobiti na upravljanje i Dioklecijanove podrume, i to umjesto Hrvatske udruge likovnih umjetnika, te da će biti investitor u obnovi trošne zgrade Turističke palače na Rivi.
Što planira s Podrumima, “zlatnom kokom” od koje se očekuje da godišnje okrene oko četiri milijuna kuna, nažalost od Aleksa Kvarantana nismo uspjeli doznati, kao ni kada će i po kojem projektu krenuti rekonstrukcija i nadogradnja Turističke palače vrijedna milijun kuna.
Ono što je sigurno jest činjenica da je već sada izazvao bijes umjetnika koji traže od Keruma da im ne uzima Podrume i jedini izvor prihoda.
- Mi smo prvi koji su animirali nekakvu ponudu u Dioklecijanovim podrumima. Podrume koristimo u dogovoru s Gradom Splitom još od ranih osamdesetih godina. Mislim da smo unaprijedili kvalitetu događanja u tom prostoru i da imamo moralno pravo da Podrumima i dalje upravljamo - smatra predsjednik splitske Hrvatske udruge likovnih umjetnika Mateo Perasović.
- Zadnjih godina tražili smo da se podignu cijene ulaznica u Podrume, ali Grad to nije uvažavao. Smatram da su protiv toga lobirale turističke agencije, kako bi u svojim aranžmanima ostvarile što veći prihod. Sada će onaj tko dođe, a to je očito “Splitska obala”, povisiti cijenu ulaznica na deset eura i nitko neće ni pisnuti. Lako je tako ostvariti veći prihod - kaže Perasović, koji smatra da će se HULU tek naći u problemima.
- Mi smo bili jedina udruga iz kulture koja nije opterećivala proračun Grada. Sada ćemo morati aplicirati s našim programima, a vjerujem da ćemo dobiti tek neku siću iz proračuna, pa ne znam od čega ćemo financirati četvero djelatnika koje imamo u stalnom radnom odnosu. A bojim se da će nam, kako je krenulo, netko osim Podruma preuzeti i Salon “Galić” u Marmontovoj ulici - strahuje predsjednik HULU-a Perasović.

pišU Leo KOVAČIĆ
Sandi VIDULIĆ
mario todorić / cropix
 
Top