Novi South Park i "okupacija" Njujorka

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Novi South Park i "okupacija" Njujorka
[/h]B92

Čuvena serija South Park u poslednjoj epizodi „potkačila“ je pokret za blokadu Vol Strita, ali ne sasvim direktno.

15389938054eb442ee54d73481961058_orig.jpg
Naime, dečaci nisu govorili o finansijskoj krizi, nego su se u seriji pojavili pokreti "za okupaciju kupatila" ili "Red Robina" uz animiranu verziju Majkla Mura.

Čak se u osnovnoj školi u South Park-u pronela parola „Mi činimo 99 odsto“, što je bila i krilatica originalnog pokreta.

Epizoda počinje tako što Predsednički savet fitnesa, sporta i ishrane kažnjava školu zbog najlošijeg zdravstvenog stanja đaka u celim Sjedinjenim Američkim Državama.

„Jedan učenik četvrtog razreda ove škole postigao je tako loš rezultat na proceni nivoa masti u organizmu, krvnog pritiska i nivoa holesterola, da je zapravo na nivou 70-godišnjaka, što je dovelo do toga da je prosek cele škole najniži u zemlji“, procenili su zvaničnici škole u urnebesnoj epizodi.

Razred, razljućen lošim rezultatom, optužio je Erika Kartmena za taj problem. „Tačno znam kako ovo funkcioniše – vi ste 99 odsto, a ja samo 1“, bio je ljut Kartmen zbog optužbi drugara.

Međutim, njegov bes pretvorio se u tugu, a tešile su ga omiljene igračke: „Nisi ti kriv. Kako mogu da krive tebe kada je jasno da je predsednik Obama glavni krivac?“.

U sledećoj sceni, učenici South Park-a Baters i Džimi osnivaju sopstveni pokret „Blokirajmo Red Robin“ i podižu prašinu u medijima zato što škola odbija da promeni način ocenjivanja.

U tome ih podržava i animirani Majkl Mur pokličima: „Gledam u vaša lica i vidim budućnost Amerike! Mi smo 99 procenata!“

Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Odgledao sam epizodu i ponovo su podsetili na najbolje dane... yes3 "Okrpili" Volstrit pokret, "poziciju i opoziciju", ismejali "neumerenu" političku korektnost koja već svima počinje da ide na onu stvar, potkačili par poznatih ličnosti, a sve to prožeto humorom i sa Kartmenom u glavnoj ulozi: ne može bolje od toga. stink.

Natrag