Novi skandal u parlamentu: Prostitutka u Skupštini Srbije!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
BEOGRAD 26. 04. 2010
PRESS

Novi skandal u parlamentu: Prostitutka u Skupštini Srbije!

Policija je u zgradi Skupštine Srbije uhapsila Suzanu P., za kojom je sud raspisao potragu zbog profesionalnog bavljenja prostitucijom! Hapšenje prostitutke u zgradi parlamenta potvrdili su za Press ministar policije Ivica Dačić i predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović

0501-Fonet.jpg

Znali za damu sumnjivog morala... Đukić-Dejanović i Ivica Dačić

Međutim, niko nije želeo da otkrije kod koga je u posetu došla Suzana P. i da li je bila najavljena od strane nekog narodnog poslanika, ili je možda došla da naplati neke ranije „usluge" koje je „izvršila" nekome u Skupštini Srbije.

Dačić: Redovna kontrola

Prema saznanjima Pressa, incident sa Suzanom P. dogodio se krajem februara, a ova informacija je skrivana od javnosti kako ne bi narušila ionako lošu sliku koju parlament već ima. Suzana P. je odmah po ulasku u zgradu parlamenta bila sumnjiva obezbeđenju Skupštine zbog vrlo provokativnog oblačenja.
- Imala je malo garderobe na sebi i previše šminke. Kada su joj uzeti podaci radi provere, utvrđeno je da je za njom još ranije raspisana potraga. Obezbeđenje je odmah pozvalo policiju i ona je uhapšena. Dok su je privodili, ona je vikala, psovala, vređala je policiju - kaže izvor Pressa iz Skupštine.
Ministar policije Ivica Dačić potvrdio je za Press da je žena koja se tereti za prostituciju uhapšena u zgradi parlamenta.
- Ona je privedena u okviru redovne kontrole i provere lica koja ulaze u Skupštinu. Nakon što je dala svoja lična dokumenta i provere, obezbeđenje je utvrdilo da je za njom raspisana potraga, jer koliko se sećam, nije se odazivala na sudske pozive. Konkretno, radi se o raspisanoj potrazi Prvog osnovnog suda u Beogradu zbog krivičnog dela prostitucije. Ona je odmah posle toga privedena tom sudu - priča Dačić, i dodaje da ne zna iz kog razloga je Suzana P. došla u Skupštinu.

Jedna htela sa pištoljem u Skupštinu, drugi postavio lažnu bombu
U julu 2009. u zgradi Skupštine uhapšena je Nataša T. iz Grocke. Ona je pokušala u zgradu da unese pištolj za koji je imala dozvolu za držanje, ali ne i za nošenje. Pištolj je otkriven na ulazu pri prolasku kroz detektor za metal. Ona je u parlament došla kao posetilac i na ulazu tražila „nekog zaduženog za privredni kriminal".
U novembru 2009. godine ispred Doma Narodne skupštine uhapšen je J. D., koji je pretio da će na parlament baciti bombu. Međutim, nakon pretresa kod njega nije nađena eksplozivna naprava niti drugo naoružanje. U novembru iste godine uhapšen je S. G. zbog sumnje da je uputio lažnu dojavu da je u Skupštini Srbije postavljena bomba, i to tako što je na telefon 92 uputio lažnu dojavu da je u parlamentu, na tri mesta, postavljena bomba koju će neko od poslanika aktivirati svojom karticom.

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže da je slučaj Suzane P. jedan u nizu uhapšenih na vratima parlamenta.
- Od kada sam ja na ovoj funkciji, bilo je nekoliko takvih slučajeva, a među njima je ta žena koju pominjete. Ne znam detalje, ni šta je tražila u Skupštini, ali me je Služba obezbeđenja, kao i o svakom drugom slučaju, odmah obavestila. O ovom incidentu u pisanoj formi podatke sam dostavila Odboru za bezbednost Skupštine Srbije. Znate, svaki građanin ima pravo da dođe u Skupštinu, ali ako za njim postoji bilo kakva potraga ili poternica, nadležni moraju da reaguju u skladu sa zakonom - priča Đukić-Dejanović.

Todorović: Šta?!

U vreme ovog incidenta predsednik Skupštinskog odbora za bezbednost bio je Dragan Todorović (SRS), ali on kaže za Press da prvi put čuje da je žena koja se tereti za prostituciju uhapšena u zgradi Skupštine.
- Šta?! Prostitutka u Skupštini? Evo, sad sam prvi put čuo za to! Dok sam bio predsednik Odbora mene niko nije obavestio ni pismenim, ni usmenim putem! Možda je predsednica Skupštine obavestila nekog drugog člana, ali mene kao predsednika nije! Šta da vam kažem, osim da sam iznenađen - rekao je Todorović.

S. VOJINOVIĆ

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Bas me zanima koliko ce sad dana vrli i "moralni" nam poslanici da raspravljaju o ovome i da za to isto uzimaju dnevnice...

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Možda je neki "klijent" zaboravio da plati, pa žena došla da pokupi "dnevnicu"... :D

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
Prostitutka iz Skupštine radi za bivšeg člana JSO!

BEOGRAD 28. 04. 2010
PRESS

Prostitutka iz Skupštine radi za bivšeg člana JSO!

Stric prostitutke Suzane R. koja je uhapšena na vratima parlamenta tvrdi da je nju u posao uveo oženjeni čovek sa istetoviranom ružom na levoj strani vrata

prosti.jpg

Jedinica za specijalne operacije...
Suzanin stric tvrdi da joj je makro iznajmio stan na Dorćolu kako bi mogla da „radi"

Prostitutka koja je pre dva i po meseca uhapšena u Skupštini Srbije, radi za makroa koji je najverovatnije nekada bio član Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, poznatije kao „crvene beretke"! Naime, rođeni stric Suzane R. (27) iz Beograda, koja je i ranije hapšena zbog prostitucije, a nekoliko puta osuđivana zbog krađe, tvrdi da je Suzanu u posao uveo muškarac sa istetoviranom ružom na levoj strani vrata.
Tragajući za podacima o uhapšenoj prostitutki, Press je najpre u policiji saznao da se radi o Suzani R., rođenoj 1984. godine u Beogradu, koja je prijavljena na adresi u naselju Višnjica na opštini Palilula (adresa poznata redakciji).
- Ona je uhapšena 4. februara u zgradi Skupštine na osnovu potrage koja je za njom raspisana zbog neodazivanja na sudske pozive. Suzana R. ima podebeo dosije u policiji. Do sada je tri puta osuđivana za krađu, a registrovana je kao dugogodišnja prostitutka zbog čega je više puta privođena. Zvanično se vodi kao nezaposlena - otkrio je naš izvor iz policije.

Sina joj čuvaju roditelji

Reporteri Pressa su potom ustanovili da se Suzana R. dugo nije pojavljivala na adresi koju smo dobili u policiji. Komšije su nas uputile na kuću njene porodice, koja živi na brdu iznad Višnjice. U dvorištu smo zatekli Vinka R., Suzaninog strica, koji nam je rekao da ona nije dolazila skoro dve godine.

0403-TANJUG.jpg

SRS: Naš poslanik Spaho nije zvao prostitutku!

Suzanina komšinica, devojka koja nas je juče uputila na adresu njenih roditelja, pretpostavila je da Suzanu tražimo zbog afere sa poslanikom SRS Sulejmanom Spahom?! Na pitanje odakle joj takva informacija, samo se nasmešila, rekla da to „svi ovde znaju" i zalupila vratima.
Pojedini mediji objavili su juče da je Suzana R. išla kod poslanika Spahe. Međutim, zamenik šefa poslaničke grupe SRS Aleksandar Martinović tvrdi da to nije tačno, već da je prostitutka pošla kod poslanika iz jedne druge grupe.
- Razgovarao sam sa Spahom i on mi je rekao da nije tačno da je on u pitanju. Bilo bi dobro da oni koji optužuju poslanike za takve stvari ponude i određene dokaze. A ako se slučajno dokaže da se radi o našem poslaniku, on će biti sankcionisan u skladu sa odlukom nadležnog organa stranke - rekao je Martinović.

- Koliko ja znam, ona živi u jednom iznajmljenom stanu na Dorćolu. Stan je za njene potrebe iznajmio jedan njen prijatelj, za koga sumnjam da ju je i uveo u prostituciju. Znam da je taj čovek oženjen i da na levoj strani vrata ima istetoviranu ružu (!?!) - rekao nam je Suzanin stric. On je objasnio da je Suzana razvedena i da ima osmogodišnjeg sina o kojem se staraju njeni roditelji.
- Zbog nje je ovde često dolazila policija, a pogotovo od kada je pre tri godine rođenoj tetki ukrala velike pare - kaže stric.

Slavica korigovala izjavu

Podsetimo, Press je u ponedeljak objavio da je u Skupštini uhapšena prostitutka! Informaciju su nam potvrdili ministar Dačić i predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović. Ona nam je tada rekla da je o ovom incidentu obavestila i Odbor za bezbednost, što je tadašnji predsednik Odbora Dragan Todorović demantovao. Đukić Dejanović je juče korigovala svoju izjavu.
- Tek ću o tome da obavestim Odbor. Naime, ja sam od Službe obezbeđenja tražila da mi dostave sve slučajeve pokušaja ulaska u zgradu lica za kojima se traga, uključujući i taj slučaj. Tako da čim budem dobila taj izveštaj, odmah ću ga proslediti Odboru - rekla nam je predsednica parlamenta.
Na pitanje Pressa da li zna kod koga je Suzana R. pošla, s obzirom da se spekuliše da je imala zakazan „sastanak" s jednim poslanikom opozicije, Đukić Dejanović je rekla da očekuje da taj podatak dobije od Službe obezbeđenja.

S. Vojinović - V. Arsić

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
Afera "prostitutka": Poslanik SRS u seksi akciji

Beograd 29. 04. 2010
Press

Afera "prostitutka": Poslanik SRS u seksi akciji

Sulejman Spaho, poslanik koga sumnjiče da je prostitutku Suzanu R. pozvao u Skupštinu Srbije, snimljen kako u noćnom klubu pipka polugole igračice

poslanik.jpg

01:20 Sedi, mala čiči, da ti čiča...

Poslanik SRS Sulejman Spaho, za koga mediji spekulišu da je prostitutku Suzanu R. (26) pozvao u Skupštinu Srbije, snimljen je kako u noćnom klubu „Malibu" u Loznici pipka i novčanicama kiti polugole igračice!
Spaho, međutim, i dalje tvrdi da nema nikakve veze sa aferom „prostitutka" i da su mu sve optužbe nameštene.

Moraće da objasni u stranci
Potpredsednik SRS Aleksandar Martinović kaže da će o ovom slučaju razgovarati sa Spahom.
- Kada ga budem video sigurno ću tražiti da mi sve to objasni. Međutim, ja mislim da se posle one priče o prostitutki, ovim samo nastavlja medijska hajka protiv njega. I to iz političkih razloga, jer je on smogao snage da prizna da je Srbin muslimanske veroispovesti... - prokomentarisao je Martinović.
U nameri da saznamo da li su nekadašnji radikali, sada naprednjaci, znali za ovako raskalašno ponašanje Sulejmana Spahe, pozvali smo zamenika predsednika SNS Aleksandra Vučića.
- Zaista ne bih ništa da komentarišem - odgovorio nam je Vučić.

Poslanik Spaho je juče najpre ustvrdio da su fotografije do kojih je Press došao „čist falsifikat"! Kada smo mu rekli da smo sve pažljivo proverili i da je definitivno utvrđeno da su fotografije autentične, Spaho je počeo da optužuje „naprednjake koji vole muškarčiće"!?!

Nije fotomontaža

Krenimo redom, poslanik SRS Sulejman Spahoz snimljen je 1. septembra 2008. godine u diskoteci „Malibu" u Loznici kako pipka i novčanicama od po hiljadu dinara kiti polugole go-go igračice.
Na prvoj fotografiji poslanik Spaho u 00,57 šapuće nešto na uvo oskudno odevenoj brineti. Na drugoj slici, snimljenoj u 01,19, Spaho je već u društvu golišave plavuše koja se naočigled svih gostiju uvija ispred vidno raspoloženog radikala, a već na sledećoj on je kiti parama! Plavuša mu izgleda nije bila dovoljna, pa je već sledećeg minuta ispred njega zaigrala i vatrena brineta.
Spaho, koji inače živi u Loznici, najpre nam je juče rekao da nikada u životu nije ušao u tu diskoteku.
- Pa, ja i ne znam da postoji neki klub pod tim imenom! Politika i porodica, koji su mi na prvom mestu, ne dozvoljavaju mi takvo raskalašno ponašanje - rekao nam je Spaho i odmah spremno ustvrdio da je u pitanju fotomontaža:

poslanik-1.jpg

00:57 Mala, dođi da čika Spaho ša'ne nešto

- To što vi imate, to je fotomontaža! Ma dajte molim vas, ja sam uzoran muž, dobar otac, imam i unuče. Dakle, mogao sam da budem tamo samo ako me neko klonirao! A pošto nije, ja vam tvrdim da je u pitanju fotomontaža! - rekao je Spaho.
Na pitanje Pressa da li se tačno seća gde je bio 1. septembra 2008. godine posle ponoći, on odgovara:
- Šta ste rekli?! Kada?! Ma, naravno da se sećam! Bio sam u svojoj kući, spavao sam u svom krevetu, sa svojom ženom! I znate šta?! Znam ja dobro ko mi to sve pakuje! Ali, neću da kažem...

poslanik-2.jpg

01:19 Poslanički disko dens

SNS „muškarčići"
Poslaniku Spahu smo ponudili da mu pošaljemo fotografije da ih sam vidi i potvrdi njihovu autentičnost, ali on je to odbio. Kada smo mu rekli da je naša foto-služba detaljnom proverom utvrdila autentičnost fotografija, Spaho je „promenio pesmu":

poslanik-3.jpg

01:19 Ima para hadžija i za sitnu raju

- Ma, pišite šta hoćete... Uostalom, bolje i da budem uslikan sa lepim ženama nego da se kao naprednjaci slikam i volim sa muškarčićima - dodaje poslanik SRS.

S. Vojinović

Natrag