Šta je novo?

Novi šef HUP-a Ergović': Dosta je priče, ajmo početi s rješavanjem problema'

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Novi šef HUP-a Ergović': Dosta je priče, ajmo početi s rješavanjem problema'

Izvor: Danas.hr 23.02.2011.

0571007.48.jpg

Ivan Ergović, vlasnik Nexe grupe, novi je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca. U razgovoru za Danas.hr najavio je agresivniju politiku poslodavačke udruge u rješavanju, po njemu, najgoreg problema u Hrvatskoj - golemog broja nezaposlenih.

"Može se pričati što se hoće, ali svi realno znaju da je to problem koji se mora brzo početi rješavati. Mi kao udruga moramo biti malo agresivniji. Sve naše ideje su do sada deklarativno prihvaćene. Sve ovo o čemu smo do sada pričali, mora se i ostvariti", kazao je Ergović za Danas.hr neposredno nakon što je na mjestu predsjednika HUP-a naslijedio Damira Kuštraka kojem je istekao mandat.

"Prioritet nam je stvaranje bolje poduzetničke klime, bez kojeg nema napretka. Znate HUP-ov stav o nužnosti reformi. Smanjenje raznih opterećenja koja 'stišću' gospodarstvo mora se dogoditi što prije", istaknuo je Ergović čija Nexe grupa ima 32 tvrtke u Hrvatskoj, a član je i gospodarskog savjeta Ive Josipovića.

"Gospodarstvo je pritisnuto prevelikim porezima i neporeznim nametima, vrlo nestimulativnim radnim zakonodavstvom, neučinkovitom javnom upravom i sporim pravosuđem, antipoduzetničkom i antiinvesticijskom klimom, a sve je to još podvučeno i nepodnošljivom javnom potrošnjom osnaženom raznim netransparentnim i često neracionalnim transferima iz središnjeg državnog proračuna", smatra Ergović.

Ne brine činjenica da smo praktički ušli u izbornu godinu unutar koje će Vlada biti sve manje voljna ulaziti u dramatične reforme.

"Nas ne zanima tko je na vlasti, od svih ćemo tražiti isto", najavio je Ergović.

"Nas zanimaju bolji uvjeti poslovanja i zahtjevi za unapređivanje poslovnog okruženja moraju biti još snažniji jer nas je dosadašnje upravljanje državom i dovelo u stanje u kojemu se sada nalazimo. Nezaobilazna je naša uloga da se započne sa reformama jer ćemo nastavkom ovakve politike i ovakvog upravljanja državnim u društvenim resursima samo još dublje potonuti", izjavio je Ergović.

 
Top