Novi dokazi protiv Cece stigli iz Austrije

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Zvanično poklanjala igrače, a zapravo ih prodavala

ceca-v.jpg

Beograd - Dokumentacija o prodaji fudbalera FK Obilića Vladica Ćurćić i Seada Selakovića ruskom FK Alaniji i Dragana Šaraca austrijskom FK Austriji stigla je u beogradski Okružni sud povodom istrage protiv Svetlane - Cece Ražnatović nekadašnjeg direktorke ovog beogradskog kluba.

Okružno tužilaštvo tražilo je dopunu istrage protiv Ražnatovićeve, koja je počela marta 2003. Kako nezvanično saznajemo, iz te dokumentacije najviše podataka ima za prodaje fudbalera Ivana Vukumanović francuskom Bordou i Nebojše Jelenkovića bugarskom Liteksu. Dokumentacija za ovu dvojicu igrača, u Beograd je stigla početkom meseca.
- Sumnja se da je Vukumanović, prema zvaničnim podacima, ustupljen francuskom klubu bez obeštećenja jula 1998, a da je stvarno prodat za više miliona maraka. I za Jelenkovića se sumnja da je zvanično dat bugarskom klubu bez obeštećenja, a da je u stvari je prodat - kaže izvor "Blica" blizak istrazi.

Autor: Vuk Z. Cvijić

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Uskoro optužnica protiv Cece Ražnatović

Istraga transfera igrača Obilića

Beograd - U beogradskom Okružnom tužilaštvu smatraju da imaju dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Svetlane - Cece Ražnatović (37) zbog nezakonite prodaje fudbalera Obilića i još samo čekaju da iz grčkog kluba Aris stigne dokumentacija o kupovini Miroslava Savića, čime će biti okončana istraga, saznaje „Blic”.

- Istraga će biti okončana kada stigne dokumentacija iz Grčke za prodaju Savića, ali već sad ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Kada i ta dokumentacija stigne, ona će prvo biti prevedena, pa će sud okončati dopunu istrage i predmet predati tužilaštvu koje će onda podići optužnicu - kaže izvor „Blica” blizak istrazi.
Tužilaštvo tereti folk pevačicu da je kao vlasnik fudbalskog kluba sa Vračara od prodaje 15 fudbalera stranim klubovima nezakonito prisvojila 22.529.000 nemačkih maraka i 480.000 američkih dolara. Njena sestra Lidija Veličković osumnjičena je da je u poslovnim knjigama prikazivala da su fudbaleri davani stranim klubovima bez obeštećenja, iako su oni prodavani.
Deo novca od prodaje, udovica Željka Ražnatovića Arkana je, kako se sumnja, prikazivala i kao lična ulaganja u klub, a deo je trošila za sopstvene potrebe.
Okružno tužilaštvo tražilo je dopunu istrage protiv Ražnatovićeve, koja je počela marta 2003. Istrga je bila okončana prošle godine, ali je posle šest meseci tužilaštvo odlučilo da po treći put ponovo predložilo sudu da dopuni istragu protiv Ražnatovićeve. Tada je traženo da se pribavi dokumentacija o prodaji pojedinih fudbalera. Podaci o prodaji fudbalera Vladice Ćurčića i Seada Selakovića ruskoj Alaniji i Dragana Šaraca FK Austrija stigli su prošle nedelje, a početkom meseca sudu je dostavljena dokumentacija o prodaji igrača klubovima u Turskoj, Francuskoj i Bugarskoj. Iz dokumentacije koja je početkom prošlog meseca stigla u beogradski sud najviše podataka ima za prodaju fudbalera Ivana Vukomanovića francuskom Bordou i Nebojše Jelenkovića bugarskom Liteksu. Vukomanović je, prema zvaničnim podacima, ustupljen francuskom klubu bez obeštećenja jula 1998, a sumnja se da je prodat za više miliona maraka. I Jelenković je zvanično ustupljen bugarskom klubu Liteks bez obeštećenja, a sumnja se da je u stvari prodat.

Autor: Vuk Z. Cvijić

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ma samo neka je osude ali ne verujem, previše se otegla istraga a i vole je ljudi biće tu raznih medijskih pritisaka i kontra-priča...ako uopšte optužnica bude podignuta

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Mnogo je tu ljudi upleteno,doduše neki više nisu među živima ali neko mora da bude osuđen,pošto je Ceca najbliža svemu tome ona je sada glavna meta.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Previše to dugo traje. Javnost se zadovoljava povremenim akcijama da bi izgledalo da država nešto radi, ali previše vremena je prošlo. Ako uopšte bude došlo do glavnog pretresa verovatno će tu biti neke "blage" novčane kazne, neka uslovna i tako to...ništa od zatvora

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Previše to dugo traje. Javnost se zadovoljava povremenim akcijama da bi izgledalo da država nešto radi, ali previše vremena je prošlo. Ako uopšte bude došlo do glavnog pretresa verovatno će tu biti neke "blage" novčane kazne, neka uslovna i tako to...ništa od zatvora

Slažem se a koliko se ja u zakonik razumem po meni je ta optužnica i zastarela...prošlo je više od deset godina i sad su se setili.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Nije još zastarela
koliko sam ispratio najveći "problem" je bio što iz Rusije i ne znam još koje zemlje nikako da stignu papiri
Uopšte taj period druge polovine devedestih pa i početak ovog mijelijuma je period kad su fudbalskih transferi došli do ekstremnih granica, najveće prevare su se tad desile. Zbog toga i na drugoj strani ima onih koji su isto toliko krivi pa je moguće da i zbog toga ide sporo.
Ali ima i kod nas dovoljno papira da suđenje počne samo treba malo volje

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Nije još zastarela
koliko sam ispratio najveći "problem" je bio što iz Rusije i ne znam još koje zemlje nikako da stignu papiri
Uopšte taj period druge polovine devedestih pa i početak ovog mijelijuma je period kad su fudbalskih transferi došli do ekstremnih granica, najveće prevare su se tad desile. Zbog toga i na drugoj strani ima onih koji su isto toliko krivi pa je moguće da i zbog toga ide sporo.
Ali ima i kod nas dovoljno papira da suđenje počne samo treba malo volje

E to je već nešto drugo,jel znam da ovako slučaj posle deset godina zastareva i nema ništa od suđenja.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
E to je već nešto drugo,jel znam da ovako slučaj posle deset godina zastareva i nema ništa od suđenja.

Zastarelost zavisi pre svega od težine dela i uvezi sa tim su propisani i rokovi. S obzirom da su ovde u pitanju dela za koje je predviđena kazna do 10 zatvora (pretpostavljam) mislim da je rok 15 ili 20 godina.
Prema tome, neće to još

Natrag