Šta je novo?

Nova Varoš: Sto domaćinstava odsečeno od sveta

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.320
Nova Varoš: Sto domaćinstava odsečeno od sveta
NOVA VAROŠ -
Zbog visine snežnog pokrivača oko 100 domaćinstava mesnih zajednica u Novoj Varoši, koje se nalaze na nadmorskoj visini većoj od 1.000 metara, odsečeno je od sveta, potvrdio je jutros Tanjugu direktor tamošnje Direkcije za izgradnju Miroljub Šaponjić.

On je precizirao da su najveće teškoće u selima Miševići, Jasenovo i delu mesne zajednice Bela Reka.
sneg-jpg_660x330.jpg

Tanjug (Dimitrije Nikolić)


"Visina snežnog pokrivača je u pomenutim selima preko 50 centimetara, a snežni nameti su mnogo veći i dostižu visinu i do jednog metra", rekao je on.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava i direkcija imaju problem obzirom da postoji nedostatak sredstava za gorivo kako bi se pokrenula mehanizacija.

Direktor je uputio apel državnim organima da pomognu u energentima da bi se ti problemi sanirali.

Snabdevanje električnom i toplotnom energijom je uredno, kao i vodom, zaključio je Šaponjić.

U opštini Kuršumlija sneg pada 48 sati

U okolini Kuršumlije sneg neprekidno pada 48 sati, a pod snegom su i Prolom i Lukovska Banja, i mnoga sela na Radan planini i obroncim Kopaonika.

Direktor Lukovske Banje Žarko Đurić kazao je Agenciji Beta da je sneg dostigao visinu 10 centimetara, dok je u okolnim selima snežni pokrivač daleko veći.

"Neprekidno pada već 48 sati, ali se brzo i topi", kazao je Đurić.

I u Prolom Banji debljina snežnog prekrivača je 10 centimetara.

Na Radan planini pod snegom su sva planinska sela.

Meštnin Đaka, kod Prolom Banje, Radivoje Maksimović kazao je Beti da je sneg u tom planinskom selu dostigao visinu 30 centimetara, dok je na samom vrh planine sneg dostigao visinu i preko pola metra.

"Od jutros sneg neprestano veje uz jak mraz, kao usred zime. Put do Đaka je prohodan, ali se plašimo da ne ostanemo bez hrane za stoku, jer sneg i dalje neprekidno veje", kazao je Maksimović.

Direktor opštinske Direkcije za izgradnju, Goran Đorđević rekao je da su prohodni svi putevi na teritoriji opštine Kuršumlija.

On je kazao da je sneg izazvao manje probleme jer na pojedinim putevima ima odrona i manjih klizišta.


Izvor: rtv.rs
 
Top