Nov skandal za Mela Gibsona

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Nov skandal za Mela Gibsona
[/h]B92

Džo Esterhas, holivudski scenarista u čijem opusu možemo pronaći filmove kao što su “Basic Instinct” i “Showgirls”, u devet stranica dugom pismu osvrnuo se na Gibsonov antisemitizam, ali i pretnje da će naručiti ubistvo svoje bivše supruge Oksane Gregorieve.

16129966504f86a3174d95b925095552_orig.jpg

Image.net

Pismo se pojavilo uoči problema koji je nastao oko filma o "The Maccabees", koji je Mel Gibson nameravao da snimi za filmsku kuću “Warner Brothers”, a za koji Esterhas trebao da napiše scenario.

Eserhas tvrdi da Gibson nikada nije nameravao da snimi kvalitetan film o Jevrejima, već je celu priču koristio kako bi se "oprao" od optužbi za antisemitizam, prenosi Huffington Post.

Međutim, nakon što su Gibson i “Warner Bros” odlučili da neće koristiti Esterhasove usluge, scenarista je kratko zaključio da je jedini razlog to što Gibson "mrzi Jevreje" jer ih je nebrojeno puta nazivao "oven dodgersima" ili "onima koji su izbegli peć".

Gibson je na optužbe smireno odgovorio pismom u kom poriče optužbe i navodi da je jedini razlog ovog napada odbijanje scenarija.

"Suprotno tvojim tvrdnjama da ovaj film koristim samo zato da bih popravio narušenu reputaciju, na ovom sam projektu radio 10 godina, a javno obznanio rad na njemu pre osam. Verujem da bi se principijelan čovek, kakvim se predstavljaš, povukao iz projekta da si stvarno verovao da sam osoba kakvom me predstavljaš u pismu", dodao je Gibson.

Međutim, "odbačeni" scenarista nije stao na ovom. U svom pismu tvrdi i sledeće: "Ludovao si oko Oksane čak i kada ste se nagodili oko roditeljskih prava nad Lusi. A tada si bio još eksplicitniji u svojim pretnjama. Govorio si da ćeš je ubiti ili da ćeš naručiti ubistvo. Tvrdio si da si upoznao dva agenta FBI-a koji će ti pomoći da je ubiješ".

Sve ovo neće pomoći Gibsonu u nastojanjima da popravi svoj imidž u javnosti. Međutim, teško je poverovati i da bi mu u tome posebno pomogao film o Judi Makabejcu, vojskovođi čija je pobeda inspirisala Hanuku.

Natrag