Notepad i word

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
U petak mi je crkao lap top. Poslije totalne reinstalacije, sacuvana dokumenta u wordu su se prebacila u notepad format. Da li mogu nekako da se vrate u word ili moram sve da ih brisem? Samo da napomenem, da sam u prvim instalacijama imala word 2007, a sada word 2003. Molim za pomoc i odgovor.

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
U petak mi je crkao lap top. Poslije totalne reinstalacije, sacuvana dokumenta u wordu su se prebacila u notepad format. Da li mogu nekako da se vrate u word ili moram sve da ih brisem? Samo da napomenem, da sam u prvim instalacijama imala word 2007, a sada word 2003. Molim za pomoc i odgovor.

Nađi na majkrosoftovom sajtu "Microsoft Office Compatibility Pack for Word, Excel, and PowerPoint File Formats", ime fajla je FileFormatConverters.exe(veličina oko 37mb), probaj sa njim, pa javi šta se desilo.:)

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
156
Možeš i instalirati office 2007 i neće biti problema.
Druga mogućnost ti je da prebaciš te dokumente na usb, odeš do nekoga tko ima office 2007 otvoriš dokument i spremiš kao dokument word-a 2003 i vratiš u svoje računalo.
Treća ti je ona opisana u postu iznad, pa izaberi koju hočeš.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
neces ih moci ni vidjeti dok nevratis stari word koji si imala. kako kazes imala world 2007, a sad word 2003 , logicno je da stara vezija worda ili bilo kojeg programa npr. corel , photoshop , nero idr. nemoze ocitati fajlove nove verzije. vrati word 2007 i sve ce biti u redu.

Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
98
Upravo tako. Na priner ekstenzija Word-a 2003 je *.doc, a Worda 2007 je *.docx, što znači da to nije isti format. Takođe postojinačin da se fajlovi u 2007-ici sačuvaju tako da može da ih otvara 2003-ojka.
a2f8698312ca0628933be4c066f8fac76g.jpg

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Upravo sam našao način kako da konvertujete *.docx u *.doc.
Sve što treba jeste da uploudujete *.docx fajl na https://docs.google.com/ , a onda ga odatle skinete kao *.doc.
Primer: https://docs.google.com/document/edit?id=1q33StCiOaxzEcgB3NH6RTBAy4GQnKFaBuoq8WDu_o Yo&hl=en

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530
Nađi na majkrosoftovom sajtu "Microsoft Office Compatibility Pack for Word, Excel, and PowerPoint File Formats", ime fajla je FileFormatConverters.exe(veličina oko 37mb), probaj sa njim, pa javi šta se desilo.:)

Amin. :yea:

Btw, zašto bi neko ilegalno koristio nešto što je preskupo za današnje pojmove, uopšte preskupo za ono što nudi taj paket...?

Office 2003 za razliku od office 2007 ima mnoooogo manje bloat koda... nepotrebnog koda.... a taj dodatak za 2003. koji je Mr Price predložio, SAVRŠENO radi, provereno.

I to je po meni najbolje rešenje. Ustvari, Open Office 3.XX verzija, bilo koja od trojke pa na gore možda još bolje... nema nikakvih problema sa čitanjem bilo kojeg M$ formata. A uz to, sme da se koristi tako što će da se svuče sa neta, bez da se "krekuje" ili kuca kojekakav serijski broj za koji treba izdvojiti neke pare što i jeste slučaj sa M$ office paketom, gde u Open Office varijanti - cena ne postoji.

Breaking the Law issue -Free! :D

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Dobri momci , hvala vam na savjetima, ali kako vidim, posla nema od svega toga. Sve cu morati ponovo. Jos jednom hvala vam svima na trudu da mi odgovorite i pomognete.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag