Šta je novo?

Nošenje odeće životinjskog printa - mali korak od glamura do katastrofe

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.146
Nošenje odeće životinjskog printa - mali korak od glamura do katastrofe

Lepota i zdravlje 17.01.2010 09:14


Trendovi u 2010. godini uglavnom će se bazirati na velikom povratku osamdesetih, odnosno dominaciji printova i životinjskih uzoraka na svemu i svačemu. Evo kako da ih nosite na pravilan način.

Print sa životinjskim uzorkom, pogotovo leopardovim, jedan je od nekoliko trendova koji se u modu vraćaju u proseku svake druge sezone, pa je to sigurno ono što bismo trebalo da imamo u svom ormaru.

Krzno

Dama zaslužna za globalno širenje ovog trenda svakako je bila Džeki Kenedi, za čijim je modnim izražajem svet poludeo otkada je prvi put prošetala u krznenom kaputu sa leopardovim uzorkom, zbog čega je postala modna ikona na čiji se stil pozivaju i mnoge javne osobe nazivajući je svojim modnim uzorom.


Veštačko krzno

Kako je pomama za leopardovim krznom bila sve raširenija, ta životinjska vrsta je gotovo sasvim izumrla, ali to nije sprečilo širenje trenda, pa je tako nova it stvar u ormaru da se ima veštačko krzno koje više ne nose samo oni koji sebi ne mogu da priušte pravo. Veštačko krzno postalo je globalni trend, pa možete da nabavite i svoj primerak bez ikakve griže savesti zbog toga da ste ubili nevino biće.


Rizik

Imajte na umu da igranje životinjskim printovima može da bude vrlo opasno. Od svih modnih promašaja, ništa nije ni približno smešno kao kada napadno zlostavljate životinjski print. Na primer, svaki put kada se ovaj trend ponovno vrati u modu, neko pomisli da je dobra ideja da istovremeno obuče nešto ružičasto i uzorak zebre. Verujte, to nikada ne ispadne dobro.


A dizajneri?

Ove godine uzorci zebre, žirafe, leoparda i geparda veoma su prisutni u ženskoj modi zahvaljujući afričkom, safari, azijskom i plemenskom motivu koji su u prvi plan vratila velika dizajnerska imena, poput "Dolce & Gabbane", Proenze Šouler, Dajane fon Furstenberg, Oskara de la Rente i Kristiana La Kroiksa.

Ne preterujte

Ne trudite se kako biste pokazali da pratite trendove. Umesto toga, birajte uravnotežene detalje. Čak i ako će safari nadolazeće sezone biti u trendu, niko ne želi da se oseća kao da je upravo bio na safariju pošto je sa vama popio kafu ili prošetao gradom.

Držite se samo jednog životinjskog uzorka
Ovo je pravilo koje svakako uvek, ali baš uvek morate da sledite. Ako nosite "leoparda", onda se držite samo toga, a nipošto nemojte da pokušate da ge "ukrasite" još ponekim životinjskim uzorkom. Suknju zebrinog uzorka nosite na kožnu crnu jaknu, a jaknu od leopardovog krzna na crne pantalone ili olovka-suknju. Osim, naravno, ako ne ciljate na luk Kruele Devil.


S čime se slaže

Krzno, bilo ono leopardovog ili bilo kojeg drugog printe, odlično pristaje na sve što je crno, a posebno na crne olovka-suknje ili, pak, helanke, kao i na čipku. Odeća životinjskog printa najbolje ide uz "čvrste" boje, poput obične crne, bele, čokoladno smeđe ili bež.


Preskočite odeću, drž'te se nakita

Ako se komadi odeće sa životinjskim uzorkom ne uklapaju u vaš uobičajeni stil, možete da ga osvežite narukvicama, ogrlicama ili nekim drugim nakitom koji proizlazi iz ovog trenda.
 
Top