Član
- Učlanjen(a)
- 06.10.2009
- Poruka
- 783
Hteo sam na svom racunaru da napravim Windows 7/Linux Mandriva Dual Boot. U tu svrhu, morao sam da uradim resize particije D i da napravim novu particiju na koju bih stavio Linux. Windows se nalazi na particiji C. Skinuo sam Norton Partition Magic 8, pokrenuo ga u windows xp sp2 compatibility mode i dobio gresku 110 (ili master boot record- MBR virus ili su particiju bile nekonzistentne). NPM je ponudio da tu gresku popravi i kliknuo sam Fix. Kada sam usao u program, nisu se pokazale dve paricije na prvom hard disku vec samo jedna obelezena zutom bojom na kojoj je pisalo Bad. Drugi hard disk je bio ok. Krenuo sam da obrisem NPM i dobio plavi ekran. Racunar se ugasio i nakon ponovnog podizanja sistema dobio sam sledecu poruku:
Pomocu System Restore vratio sam sistem u vreme pre instaliranja NPM, ali, posle nije hteo da se butuje. Pokrenuo sam startup repair koji nije nista uradio, ali nakon ponovnog restarta sve radi normalno. Pitanje je do kada ce?
Imam dva hard diska:
250GB (C,D)
80GB (E)
1. Da li ima potrebe da formatiram ceo hard od 250GB, napravim nove particije i dignem novi sistem (Windows i Linux), ili je system restore odradio posao pa mogu da pristupim dizanju Linux-a? Windows za sada radi normalno.
2. Da li NPM nesto zeznuo jer je bio pokrenut u Winodws xp sp2 modu ili stvarno imam neku gresku vezanu za particije? Da napomenem: radio sam resize particije sa ovim programom -n puta u xp sp3 compatibility modu i nikad nisam imao problema. Ovo mi je prvi put da se susrecem sa greskom 110, a hard sam uzeo pre mozda dva meseca.
EDIT: TEK SAM SAD VIDEO- NESTALA MI D PARTICIJA!!! NEKO RESENJE?
Kod:
[B]Problem signature:[/B]
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
[B]Additional information about the problem:[/B]
BCCode: 7a
BCP1: C04177B8
BCP2: C000000E
BCP3: 0FBD5860
BCP4: 82EF7E2B
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
[B]Files that help describe the problem:[/B]
C:\Windows\Minidump\012712-28937-01.dmp
C:\Users\Ivan\AppData\Local\Temp\WER-44937-0.sysdata.xml
[B]Read our privacy statement online:[/B]
[U]http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409[/U]
If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
[U]C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt[/U]
Pomocu System Restore vratio sam sistem u vreme pre instaliranja NPM, ali, posle nije hteo da se butuje. Pokrenuo sam startup repair koji nije nista uradio, ali nakon ponovnog restarta sve radi normalno. Pitanje je do kada ce?
Imam dva hard diska:
250GB (C,D)
80GB (E)
1. Da li ima potrebe da formatiram ceo hard od 250GB, napravim nove particije i dignem novi sistem (Windows i Linux), ili je system restore odradio posao pa mogu da pristupim dizanju Linux-a? Windows za sada radi normalno.
2. Da li NPM nesto zeznuo jer je bio pokrenut u Winodws xp sp2 modu ili stvarno imam neku gresku vezanu za particije? Da napomenem: radio sam resize particije sa ovim programom -n puta u xp sp3 compatibility modu i nikad nisam imao problema. Ovo mi je prvi put da se susrecem sa greskom 110, a hard sam uzeo pre mozda dva meseca.
EDIT: TEK SAM SAD VIDEO- NESTALA MI D PARTICIJA!!! NEKO RESENJE?
Poslednja izmena: