Šta je novo?

Nobila htjeli dignuti u zrak, a Jelavića ubiti iz snajpera

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Nobila htjeli dignuti u zrak, a Jelavića ubiti iz snajpera

Danas.hr 22.02.2011.

0206007.48.jpg

Prema informacijama koje su navodno dobili istražitelji, poznati odvjetnik Anto Nobilo trebao je biti ubijen u Jaguaru u javnoj garaži u Petrinjskoj ulici, a Nikica Jelavić pred kućom na zagrebačkom Cmroku. Srećom, ti planovi su propali.

Plan dviju egzekucija koje su trebale potresti Zagreb potkraj prošle godine, a koje se nisu dogodile, istražiteljima je ispričao Ivan Boršić, uhićen polovicom prosinca prošle godine zbog sumnje da je naručio ubojstvo Ante Rose, 41-godišnjeg bivšeg pripadnika Kažnjeničke bojne Mladena Naletilića Tute.

Istražitelji su Boršića podvrgnuli poligrafskom ispitivanju na tu temu i nakon što ga nisu uhvatili u laži, policija je 16. prosinca dala zaštitu odvjetniku Antu Nobilu, dok je Nikica Jelavić ponuđenu zaštitu odbio.

Poznati odvjetnik Nobilo tako je trebao biti ubijen u Jaguaru u javnoj garaži u Petrinjskoj ulici, nekoliko desetaka metara zračne linije od sjedišta zagrebačke policije, a njegov klijent Nikica Jelavić trebao je biti likvidiran pred kućom na Cmroku iz snajpera.

Do te su informacije istražitelji došli jer je Boršić preko pravosudnog policajca u Remetincu poslao poruku da želi razgovarati sa sutkinjom, ali bez prisutnosti tadašnjeg odvjetnika.

Razgovor je obavljen, a Boršić je ispričao kako je Ante Roso planirao angažirati bugarsku mafiju zato što je njega i izvjesnog Baju 'zeznuo' u vezi s jednim zemljištem.

Radilo se o događaju iz 2004., kada je Nobila angažirao sin vlasnice jednog kafića kod zagrebačke Palače pravde. Njemu su tada upala dvojica i zaprijetila da mora odustati od zemljišta kupljenog na ovrsi.

Tvrdili su da je vlasnik zemljišta njima dužan. Nobilo se sastao s dvojcem u kavani Lisinski i predočio im da su počinili kaznena djela te sugerirao da je najbolje da odustanu od prijetnji. Jedan od njih bio je Ante Roso, koji je od tada opsjednut osvetom Nobilu. Prema Boršićevu iskazu, Jelavićeva je 'krivnja' bila to što ih je on identificirao Nobilu.

Boršić je ispričao da je Roso u vrijeme tih egzekucija trebao biti u Bugarskoj, gdje bi ga skrivao kum, jedan od poznatijih ljudi iz tamošnjeg krim-miljea.

Bugarska veza trebala je odraditi dvije likvidacije, a u tu je zemlju trebao biti sklonjen i Boršić. No, on se prepao da bi mu to zapravo bila 'navlakuša' nakon koje bi i on po dolasku u Bugarsku bio likvidiran, piše Jutarnji list.

 
Top