Šta je novo?

NLB liga: Četvorka napada trofej

Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
4.642
NLB liga: Četvorka napada trofej

Organizatori završnog turnira Jadranske lige u Zagrebu uvereni su da će publika imati priliku da prisustvuje košarkaškom spektaklu, dok su predstavnici timova učesnika turnira, Partizana, Hemofarma, Cibone i Olimpije ocenili da će svi imati podjednake šanse za osvajanje trofeja.

31261mekejlebmarkovic01.jpg


Generalni direktor Jadranske lige Roman Lisac na konferenciji za novinare naglasio je da se u Zagrebu okupio košarkaši "cvet" sa prostora bivše Jugoslavije.

Direktor Arene "Zagreb" Zoran Antunović izrazio je radost što će ta dvorana konačno biti domaćin nekog košarkaškog takmičenja.


"Neka pobedi najbolji, pa neka to bude i Cibona", našalio se Antunović i nagovestio da će Cibona imati veliku prednost domaćeg terena, posebno u nedeljnom finalu kada bi dvorana kapaciteta 15.020 mesta trebalo da bude puna.


Cibona će u sutrašnjem polufinalu, od 20.15, igrati s ljubljanskom Olimpijom, dok će se u prvom meču, tri sata ranije, sastati branilac titule prvaka, beogradski Partizan, i vršački Hemofarm.


"Svaki put mi je drago kada dolazim u Zagreb, jer se u njemu pisala košarkaška istorija. Da nije bilo Zagreba i Beograda, istorija evropske košarke ne bi bila ista", kazao je trener Partizana Duško Vujošević, koji će crno-bele sledećeg meseca predvoditi i na završnom turniru Evrolige.


"Neće nas to omesti. Meni je i trening bitan, želim da on bude perfektan... Ovo je sada period u kome sanjamo o uspesima, ali osećamo da to nije realnost. Daćemo sve od sebe da te snove pretvorimo u stvarnost... Kao skakač koji skače u vis i ostvari neki možda i neočekivani rezultat, ali i dalje želi da pomeri lestvicu", istakao je Vujošević, trosturki šampion Jadranske lige.


Kapiten Partizana Petar Božić ocenio je da je Jadranska liga cele sezone bila izjednačena tako da izrazitog favorita neće biti, a slično mišljenje izneo je i njegov kolega iz Hemofarma Stefan Marković.


"U finale će onaj ko se bolje snadje", kazao je Marković, dok je njegov trener Željko Lukajić dodao da utakmice u ovakvom sistemu takmičenja često odlučuju "jedna lopta, jedan pojedinac, pa i malo sreće".


13962walsh0r01reutersrd.jpg


"Želimo da opravdamo sav taj rad zbog koga možemo da kažemo da nismo slučajno ovde. Taj neki pozitivan imidž. Ovde je sa nama krem klubova sa bogatim istorijama, učesnici su Evrolige, ali i mi imamo svoje šanse", naveo je Lukajić.

Trener Cibone Velimir Perasović izrazio je nadu da će završni turnir označiti povratak hrvatske košarke na stare staze uspeha.

"Nadam se da je ovo početak lepše budućnosti. Svi smo podjednako ambiciozni... Mi imamo veliki motiv da Olimpiji vratimo za dva poraza iz regularnog toka sezone", naveo je Perasović, ali se kapiten Olimpije Sašo Ožbolt nije uplašio.

"Nismo ovde došli sa belom zastavom već da pokušamo da iznenadimo Cibonu", kazao je Ožbolt, ali i podsetio da Olimpija ima velikih kadrovskih problema sa visokim igračima. Ožbolt i trener Olimpije Jure Zdovc nisu zaboravili ni da Partizanu čestitaju na velikom uspehu u Evroligi, što je ponovio i Roman Lisac.

Zdovc je, takođe, rekao i da su na parketu uvek dve ekipe sa po pet igrača i da u takvim uslovima niko ne može da garantuje trijumf.
 
Top