Nisu imali dozvolu: Htjeli pomoći djeci, a sad moraju platiti 100.000 kn

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Nisu imali dozvolu: Htjeli pomoći djeci, a sad moraju platiti 100.000 kn

Danas.hr 31.01.2011.

0100007.48.jpg

Prije gotovo mjesec dana skupina entuzijasta organizirala je humanitarni Božićni rafting na Mrežnici namijenjen djeci s posebnim potrebama. No, tek su sada saznali kako su trebali imati dozvolu za spuštanje. Morat će platiti kaznu od čak 100.000 kuna.

Iako su humanitarni Božićni rafting organizirali dvije godine zaredom bez ikakvih problema, organizatori su se mjesec dana nakon posljednjeg raftinga neugodno iznenadili zbog sadržaja dopisa koji im je poslala Lučka kapetanija Sisak. U dopisu su ih, naime, upozorili da su za spuštanje Mrežnicom morali imati dozvolu. Prijeti im kazna i do 100 tisuća kuna.

"Dobili smo od Lučke kapetanije Sisak zahtjev da se moramo javiti kod njih jer nismo tražili odobrenje o plovnosti. Nismo imali pojma da je Mrežnica plovna i da je tako nešto potrebno", kaže Borislav Kranjčević, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva Vinice.

Nadležni tvrde da je za ovakva događanja potrebno 20 dana unaprijed zatražiti odobrenje lučke kapetanije. Uz to treba priložiti i popis osoba i plovila koje će sudjelovati.

"Osim što nisu smjeli na ovaj način ugroziti ljudske živote, trebali su zatražiti i pratnju", rekao je Željko Kosić, kapetan Lučke kapetanije Sisak za Dnevnik.hr.
 
Top