Nikada ne reci "NE"

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[FONT=&quot]• Bolje da učiš za sekretaricu, ili da se udaš. - Agencija za manekene, kada je odbijala Merlin Monro 1944.godine.

• Trebalo bi da se vratite vožnji kamiona. - Organizator koncerata, kada je otpuštao Elvisa Prislija 1954.godine.

• Ne postoji ni jedan jedini razlog zašto bi neko želeo kompjuter u svojoj kući. - Ken Olson, predsednik i osnivač kompanije 'Digital Equipment Corporation', 1977.

• 640k je više nego dovoljno za bilo kog korisnika. - Bil Gejts, 1981. godine.

• Zaboravite na tu glupost. Nijedna slika iz Civilnog rata nikada nije zaradila ni prebijene pare. - MGM direktor, koji je savetovao da se ne investira u film 'Prohujalo sa vihorom'

• Veoma zanimljivo, dečko, ali to nikada neće proraditi. - Profesor Aeronautike u Cambridge-u, reagujući na nacrt mlaznog motora.

• Stigao sam, ne samo gde ni jedan čovek pre nije bio, nego i najdalje što će ljudski rod ikad stići. - Kapetan Cook, na putu za Pacifik.

• Moje mišljenje je da na svetu može da se proda maksimalno pet kompjutera. - Tomas Vatson, precednik IBM-a, 1943.godine.

• S obzirom da kalkulator ENIAC ima 18.000 vakumskih cevi i da teži 30 tona, kompjuteri u budućnosti će možda imati manje od 1000 vakumskih cevi i težiće samo tonu i po. - Predviđanje stručnog časopisa 'Popularna Mehanika', 1949.

• Putovao sam po celoj zemlji, pričao sam sa najvećim stručnjacima i mogu da tvrdim da je obrada podataka hir koji nece potrajati ni godinu dana. - Odgovorni urednik poslovnih knjiga, 1957.

• Ali...Pa to ničemu ne može da služi. - Izjava inženjera u odseku IBM-a za razvoj, 1968.godine, koji je komentarisao otkriće mikročipa.

• Telefon ima suviše mana da bi se mogao ozbiljno razmatrati kao oblik komunikacije. Taj aparat je, za nas potpuno nevažan. - Western Union, njihovo unutrašnje saopštenje, izdato 1876.

• Bežična muzička kutija nema nikakvu komercijalnu vrednost. Ko bi plaćao za poruke poslate svima? - Saradnici Dejvida Sarnofa, kao odgovor na njegov predlog da se investira u radio, 1920.

• Mada bi televizija tehnički i teorijski bila moguća, komercijalno i finansiski je totalno neisplativa. - Li Di Forest, investitor

• Letelice teže od vazduha su nemoguće.

• Ispostaviće se da su X zraci obična varka. - Wilijem Tomson i Lord Kelvin, engleski naučnici, 1899.

• Otišli smo u Atari i rekli im: 'Imamo neke fantastične ideje, šta mislite da nas Vi finansirate? Ili, možemo da Vam ih damo. Dajte nam platu, i mi ćemo da radimo za vas na tom projektu'.U Attariu nisu pristali. Onda smo otišli u Hewlett-Packard, a oni su nam rekli: 'Hej, ne trebate nam. Pa vi čak nemate ni fakultet'. - Stiv Džobs, osnivač kompanije 'Apple', objašnjavajući kako su pokušavali da zainteresuju Atari i HP za njegov i Voznijakov lični računar.

• Žene će moći da budu premijeri tek mnogo godina nakon moje smrti. - Margaret Tačer, dugogodišnji premijer Velike Britanije, 1974.

• Ne vidim ni jedan razlog zašto bi ova knjiga trebalo da uzdrma bilo čija religiozna ubeđenja. - Čarls Darvin, povodom izdavanja svoje revolucionarne knjige 'Poreklo vrsta', 1869.

• Sa preko 50 automobila stranih konkurenata, japanska auto industrija nema šanse da zauzme veći deo američkog tržišta. - Business Week, 2.avgust, 1968.

• Profesor Godard ne zna odnos između akcije i reakcije i da mu za reakciju treba neki bolji oslonac od vakuma. Izgleda da mu nedostaje neko osnovno znanje iz srednje škole. - Urednik New York Timesa, komentarišući revolucionarnu Godardovu studiju raketnih motora, 1921.

• Mi smo izgleda prvi i, bez sumnje, poslednji posetioci ovog neprofitabilnog mesta. - Narednik Džosep Ives, nakon posete Velikog Kanjona, 1861.

• Bušiti zbog nafte? Mislite, bušiti zemlju da bi došli do nafte!? Vi ste totalno poludeli. - Radnici kojima je Edvin L.Drejk pokušao da predstavi svoj projekat naftnih bušotina, 1859.

• Deonice su dosegle svoj maksimum i neće se više menjati. - Irving Fišer, profesor ekonomije na Jejl univerzitetu, 1929.

• Ne postoji ni najmanji nagoveštaj da je nuklearnu energiju moguće obuzdati. To bi značilo da bi atome mogli da cepamo po volji. - Albert Ajnštajn, 1932.

• Atomska bomba nikad neće eksplodirati. To vam kažem kao veliki stručnjak za eksplozive. - Admiral Vilijem Lehju, prilikom komentarisanja američkog projekta atomske bombe.

[/FONT]

Natrag