Nikada mi nece biti jasno...

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
...zašto se kaže,kada je pljusak napolju "Lije kiša kao iz kabla"
Kad je izmišljena ova izreka siguran sam da nije bilo interneta tako da nema logičnog objašnjenja zašto se misli da voda teče tako brzo kroz kabal.
Kao klinac nisam ni primećivao smisao rečenice jer sam zamišljao umesto kabla OLUK i tako mi je ostalo u glavi...Kao kada kažete ,dobar dan, a ne znate ni šta ste rekli...Jednostavno nisam obraćao pažnju na reč...
Zašto kabal?

Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
Kad je izmišljena ova izreka siguran sam da nije bilo interneta tako da nema logičnog objašnjenja zašto se misli da voda teče tako brzo kroz kabal.
Kao klinac nisam ni primećivao smisao rečenice jer sam zamišljao umesto kabla OLUK i tako mi je ostalo u glavi...Kao kada kažete ,dobar dan, a ne znate ni šta ste rekli...Jednostavno nisam obraćao pažnju na reč...
Zašto kabal?
Pa u kablu ima mnogo struje koja je u njemu pa tako se kaze i za kisu

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Brate ako sam ja tebe razumeo Srbija je juče igubila tekmu...
Kakve veze ima to kako lije kiša i koliko struje ima o_O

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zašto kabal?
zonki, znaš li ti šta je kabao? To je naziv za jednu vrstu posude u nekim našim krajevima, u kojoj se nosila voda. Dakle, lije kiša, kao kad sipaš vodu iz kabla!:)

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
zonki, znaš li ti šta je kabao? To je naziv za jednu vrstu posude u nekim našim krajevima, u kojoj se nosila voda. Dakle, lije kiša, kao kad sipaš vodu iz kabla!:)

U prevodu na gradski jezik......" Devena Kanta "...... sastavni deo pribora - " Bunara "

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
E ovakav odgovor mi je trebao . Dakle kabal je drugi naziv za kantu. Hvala

Natrag