Nik Sloter danas sadi mladice javora u Žarkovu

Član
Učlanjen(a)
02.06.2009
Poruka
85
sloterx.jpg

Gde je sve bio ovaj čovek po Srbiji do današnjeg dana, mislim da ni on sam ne može da nabroji. Ali ono što znamo je da bi danas trebao da se stvori ponovo u Žarkovu.
Akcija "Da Žarkovo Niče", u okviru koje bi kanadski glumac Rob Stjuart, koji boravi u poseti Srbiji, trebalo da zasadi mladice stabla javora, simbola kanadske državnosti, biće održana danas u dvorištu osnovne škole "Ljuba Nenadović" u Žarkovu.
U saopštenju prvog ekološkog Fonda "Ecotopia" koji je jedan od organizatora te akcije navedeno je da je kanadski glumac odlučio da završi posetu Srbiji na simboličan način, a da akcija ima za cilj učvršćivanje prijateljstva srpskog i kanadskog naroda.
Cilj te akcije je i podsećanje na važnost sadnje drveća zbog smanjenja štetne emisije ugljen-dioksida u vazduhu što je važno za očuvanje životne sredine.
Glumac Rob Stjuart poznat je srpskoj javnosti po ulozi detektiva Nika Slotera u seriji "Tropska vrelina" koja je početkom devedesetih godina prikazivana u Srbiji i bila veoma gledana.
Akciju "Da Žarkovo Niče" organizuje fond "Ecotopia" u saradnji s poznatim kanadskim glumcem, gradskim Sekretarijatom za zaštitu životne sredine, opštinom Čukarica, osnovnom školom "Ljuba Nenadović", Udruženjem građana Čukarice i ličnostima iz kulturnog i javnog života zemlje.
Očekuje se prisustvo predstavnika ambasade Kanade, Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, Sekretarijata za zaštitu životne sredine ...kao i brojnih ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života zemlje, navedeno je u saopštenju.
Stjuart boravi u Beogradu zbog snimanja dokumentarca o svojoj popularnosti u Srbiji.
 
Top