Šta je novo?

Nije šala, slijedi i intervju: Za mjesto čistačice morale polagati ispite o zakonu

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Nije šala, slijedi i intervju: Za mjesto čistačice morale polagati ispite o zakonu

Danas.hr 17.02.2011.

0045007.48.jpg

Nije šala nego živa istina. Potencijalne zaposlenice čiji je opis poslova održavanje čistoće u zgradi Općine Funtana i drugim prostorijama u vlasništvu općine, još od 25. siječnja prolaze složenu proceduru odabira na javnom natječaju, koja još nije završena.

Procedura uključuje i pismeni ispit iz Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te Statuta Općine Funtana, a zatim i intervju.

Krajem siječnja Općina Funtana raspisala je natječaj za radno mjesto spremačice, i to na nepuno, 4-satno radno vrijeme i uz probni rad od tri mjeseca, a tražena stručna sprema je niža, piše iPress.

Osim životopisa, dokaza o državljanstvu i preslika osobne iskaznice, kandidatkinje su uz prijavu morale priložiti uvjerenje da nisu pod istragom i da se protiv njih ne vodi kazneni postupak te izjavu da ne postoje zapreke za prijem u službu iz članaka 15. i 16. Zakona o lokalnoj samoupravi, koji obuhvaćaju 15-ak stavki.

Nakon toga, 11. veljače, pet je kandidatkinja pozvano na pismeno testiranje o poznavanju Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te Statuta Općine Funtana. U ponedjeljak, 14. veljače, posebno Povjerenstvo za provedbu natječaja slijedom provedenog testiranja te analizom predanih testova, objavilo je da su pravo na intervju stekle tri kandidatkinje, dok se dvije nisu pojavile.

Sada se čeka intervju, nakon kojeg slijedi i konačno zapošljavanje.

Zahvaljujući ozbiljnosti, pažnji i trudu općinskih vlasti, Funtanjani mogu biti sigurni da će općinske prostorije ubuduće čistiti spremačica s visokim stupnjem znanja o ustrojstvu i djelokrugu rada upravnih tijela Općine Funtana. Valjda bi joj to trebalo pomoći u radu.

 
Top