Šta je novo?

Nigerijci lagali za godine

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Nigerijci lagali za godine
26. avgust 2009.


U nigeriji se održava Svetsko prvenstvo u fudbalu za mlađe od 17 godina, a selekcija domaćina se suočila sa nesvakidašnjim problemom. Pola reprezentacije lažiralo godište i vraćeno kućama.
Javna je tajna da fudbaleri iz Afrike, pa i Južne Amerike, imaju običaj da lažiraju godine kako bi lakše našli poslodavca u Evropi i ostvarili bolje transfere. Nije ista cena igrača istih kvaliteta od 18 i od 26 godina.

Toj praksi je međutim došao kraj. Nigerijski fudbalski savez odstranio je sa priprema mlade reprezentacije čak 15 fudbalera nakon što im je na magnetnoj rezonanci utvrđeno da su stariji nego što je prijavljeno i da ne mogu da igraju na turniru za igrače ispod 17 godina.

Nigerija je da podsetimo, aktuelni svetski prvak do 17 godina, a veliko je pitanje koliko su zapravo fudbaleri iz te ekipe koja je titulu osvojila 2007. godine bili stari. Nigerijski fudbalski savez je ovog puta sproveo kontrolu, a od preostalih 23 igrača će pokušati da formiraju tim koji bi trebao da se bori za odbranu titule.

Svetsko prvenstvo za mlađe od 17 godina biće održano u oktobru u Nigeriji.
 
Top