Šta je novo?

Ni policajci ne žele pričati s Paravinjom

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Ni policajci ne žele pričati s Paravinjom

Danas.hr 29.06.2011.

0153007.48.jpg

Dragan Paravinja, koji je priznao ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić, ostaje u Republici Srpskoj dok ne završi sudski postupak po optužnici za pokušaj silovanja, koju je 2002. godine podiglo tužiteljstvo u Sokocu.

Potvrdio je to za Nezavisne novine Živko Bojić, Paravinjin odvjetnik, koji ga je branio u Banjoj Luci nakon uhićenja u selu Donji Srđevići.

"On je za našu zemlju stranac i kao takav ima prioritet biti u ovoj zemlji dok ne bude donesena konačna sudska odluka", kaže Bojić. Smatra da postoji mala šansa da Paravinja odmah bude izručen Hrvatskoj. U sljedećih osam dana bi se trebao pojaviti na sudu u Sokocu kako bi se izjasnio o krivnji.

Tek nakon odluke suda u Sokocu Paravinja će biti prebačen u ekstradicijski pritvor, nakon čega će se odlučivati o njegovom izručenju.

"Ovdje je, naravno, u prednosti Hrvatska zbog težine djela, ali ulogu ima i volja osumnjičenog kome želi biti izručen, s obzirom na to da je i Srbija za njim raspisala tjeralicu", pojasnio je Bojić.

Paravinja nema srpsko državljanstvo?

Odvjetnik Bojić sumnja da Paravinja uopće nema srpsko državljanstvo.

"Tijekom ispitivanja u policiji u Banjoj Luci pitao sam ga je li državljanin Srbije, a on mi je odgovorio da je taj postupak u tijeku, jer mu nikada nije odgovoreno na posljednju molbu za državljanstvo", obrazložio je svoje sumnje Bojić.

Izvor Nezavisnih blizak Ministarstvu pravde BiH potvrdio je da je Paravinja nakon dolaska u Kazneno-popravni zavod Kula smješten u samicu. To je standardna procedura kada se u zatvor primi novi pritvorenik, a za nekoliko dana bit će odlučeno hoće li Paravinja biti prebačen u ćeliju s drugim pritvorenicima ili će do kraja sudskog postupka ostati u samici.


Isti izvor kaže da na putu iz Banje Luke do zatvora Kula Paravinja nije progovorio ni riječi. Bio je u "sendviču" sudskih policajaca, koji također s njim nisu željeli razgovarati.

Srpski Press piše da se policiji u Republici Srpskoj javilo nekoliko djevojaka koje tvrde da ih je Paravinja silovao, ili ih je pokušao silovati. Zbog straha niti jedna od njih nije ranije prijavila napad.
 
Top