Šta je novo?

NFL zvezda, poručnik Hajtauer iz "Policijske akademije", predozirao se lekovima

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Tužan kraj Babe Smita


NFL zvezda, poručnik Hajtauer iz "Policijske akademije", predozirao se lekovima


Blic

Razjašnjena je avgustovska smrt nekadašnjeg osvajača Superboula, a potom legendarnog lika u ulozi poručnika Hajtauera iz "Policijske akademije": Baba Smit je preminuo od posledica predoziranja lekovima.

164331_baba-smit_f.jpg


Smit je ovog leta pronađen mrtav u svom domu u Los Anđelesu, a obdukcijom je utvrđeno da je u 67. godini preminuo od posledica prekomerene upotrebe lekova za brzo mršavljenje, kojima je probao da zaleči probleme sa srcem.


"Mozes Hajtauer", gorostasni policajac u antologijskoj seriji filmova, isprva je bio poznat kao sportista: na NFL draftu je izabran kao prvi pik 1967, a tokom bogate karijere i nastupa za Baltimor Koltse, Ouklend Rejderse i Hjuston Oilerse, uspeo da dođe do dva Superboula. U velikom finalu je došao i do pobede, i to januara 1971. kada je sa Koltsima koji su tada bili tim iz Baltimora, učestvovao u pobedi nad Dalasom od 16:13.

Nakon sportske karijere okrenuo se glumi i pojavljivao se u više televizijskih serija i filmova, a svakako su najpoznatiji njegovi nastupi u "Policijskoj akademiji".
 
Top