Nesto cudno mi se pojavilo

Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
Na gornjoj strani sake su mi se pojavile neke malo biubuljicice koje nisu razdvojene vec su zajedno na stotine ih je nisu crvene i ne svrbe me na ruci.Imaju bojiu koze i nemogu da se iscede (probao sam).Jako su male ima ih oko 100 sta su one i kako da ih se resim???

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
968
ja sam to imala kada sam bila mala ... moras kod koznog !!! koliko se secam meni je dala neki crveni rastvor,time sam mazala i proslo me je ...

Učlanjen(a)
17.07.2010
Poruka
508
Na gornjoj strani sake su mi se pojavile neke malo biubuljicice koje nisu razdvojene vec su zajedno na stotine ih je nisu crvene i ne svrbe me na ruci.Imaju bojiu koze i nemogu da se iscede (probao sam).Jako su male ima ih oko 100 sta su one i kako da ih se resim???

to ti je od praška za veš.

Član
Učlanjen(a)
22.05.2010
Poruka
138
Hm...bele sitne bubuljice.Verovatno imaju bistar iscedak.Moguće da je neki ekcem ili blazi oblik iritacije koze.Meni se to jednom dogodilo ali je posle par dana prošlo.Najbolje da posetiš dermatologa.PozZ

Član
Učlanjen(a)
23.10.2009
Poruka
1.832
obavezno poseti dermatologa.
mozda je alergija a mozda neki ekcem...
da bi sprecio eventualne komplikacije i sirenje...sto je sigurno-sigurno je..
put pod noge pa kod cika doktora.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
Kod čika doktora jer može da bude alergija, ekcem, a možda je i na nervnoj bazi, od stresa.
Elem, ono što možeš da uradiš i pre toga je da kupiš u nekoj od prodavnica zdrave hrane sapun od kozjeg mleka (70-tak dinara), i da njim pereš ruke. Manje probleme, ponekad i on može da reši, ali u svakom slučaju, put pod noge, pa iz Kaluđerice u Džorža Vašingtona...
Verovatno ćeš dobiti neku kremu tipa Sinoderm, ali u svakom slučaju, bolje je da odeš da proveriš i da znaš šta je konkretno.

Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
Verovatno imaju bistar iscedak.
Ne necedi mi se uopste

Kod čika doktora jer može da bude alergija, ekcem, a možda je i na nervnoj bazi, od stresa.
Elem, ono što možeš da uradiš i pre toga je da kupiš u nekoj od prodavnica zdrave hrane sapun od kozjeg mleka (70-tak dinara), i da njim pereš ruke. Manje probleme, ponekad i on može da reši, ali u svakom slučaju, put pod noge, pa iz Kaluđerice u Džorža Vašingtona...
Verovatno ćeš dobiti neku kremu tipa Sinoderm, ali u svakom slučaju, bolje je da odeš da proveriš i da znaš šta je konkretno.
Ja sam u pocetku mislio da je osip ali kako osip kada mi nije crveno vec samo boje koze ni belo ni crveno.Danas cu ici.

Dodato posle 4 Sati 12 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Super ljudi dobre vesti.Isao sam kod doktora i dao mi je kremu da mazem.na 4 mesta sam je namazao i na desnoj nozi mio se polako ali sigurno povljaci crvenilo a uskoro ce i bibuljice.Ali na sakama ni ne misli da prodje ali sacekajmo 2 dana

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.05.2010
Poruka
138
Ne necedi mi se uopste

Ja sam u pocetku mislio da je osip ali kako osip kada mi nije crveno vec samo boje koze ni belo ni crveno.Danas cu ici.

Dodato posle 4 Sati 12 minuta:

--------------------------------------------------------------------------

Super ljudi dobre vesti.Isao sam kod doktora i dao mi je kremu da mazem.na 4 mesta sam je namazao i na desnoj nozi mio se polako ali sigurno povljaci crvenilo a uskoro ce i bibuljice.Ali na sakama ni ne misli da prodje ali sacekajmo 2 dana
Koja je dijagnoza?

Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
Pa ozdravicu za 2 dana.To je kako kazu mesana alergija prljavstine (igram fudbal u prasnjavoj ulici) i alergija (ja sam samo na grinje alergican)

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Mislim da ti je to jedna vrsta " Mikoze ".... koja se aktivira u trenutku slabosti organizma i imuniteta....kada t se poboljsa stanje....samo nestanu...
Nemoj da kupujes lekove za to ...na svoju ruku...Ima mnogo vrsta " Mikoza " (gljivicnih oboljenja koze )
Za svaki slucaj poseti prvo " Dermatologa - Specijalistu "...yes3

Poslednja izmena:
Natrag