Šta je novo?

Nestala još jedna devojčica, nema je 22 dana!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.320
PODELITE!
Nestala još jedna devojčica iz Beograda!
Autor: rts.rs

Četrnaestogodišnja Ivana Podraščić iz Beograda je nestala. Poslednji put je viđena 29. jula kada se uputila ka Kanarevom brdu. Policija radi na slučaju.

Informacije o nestanku maloletne Ivane Podraščić proširile su se društvenim mrežama, a nestanak je prijavljen policiji, potvrđeno je Internet-portalu RTS-a u MUP-u Srbije.
1383196-505481-ivanapodrascic11408526822670x0-ff.jpg


Ivana Podraščić

"Otac je prijavio nestanak maloletnice i policija intenzivno radi na pronalasku devojčice", rečeno nam je u Birou za saradnju sa medijima MUP-a Srbije.
Na Fejsbuku postoji nekoliko grupa o nestanku 14-godišnje devojčice.
"Poslednji put je viđena 29. jula kada se uputila u pravcu Kanarevog brda. Od tada joj se gubi svaki trag", napisano je ispod fotografije 14-godišnje devojčice.
Ukoliko imate bilo kakve informacije o Ivani Podraščić možete javiti policiji.
Mole se svi koji je prepoznaju ili imaju bilo kakvu informaciju da se jave na: 065/41-40-852 ili 065/40-22-968.
 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.065
SVI ČEKAJU IVANU Devojčica pobegla od bede i škole
Blic
Već 24 dana niko ne zna gde je učenica (14) iz Batajnice, a policija proverava da li se krije kod momka u Zemunu.

506091_ivana-podrascic_f.jpg


Porodica Ivane Podraščić je, inače, težak socijalni slučaj u evidenciji Centra za socijalni rad u Zemunu od 2006. godine.

Otac Drago radi kao nadničar, teške fizičke poslove armirača, a majka Nada, domaćica, ima osam razreda osnovne škole i nema čak ni važeću ličnu kartu. Pored najmlađe Ivane, za koju komšije i majka pričaju da je očeva ljubimica, imaju starijeg sina i ćerku, srednjoškolce na zanatu. Žive u trošnoj, staroj zapuštenoj i u travu zarasloj kući u Batajnici pored pijace. Hrane se, pričaju komšije, obrocima Crvenog krsta.


Centar za socijalni rad Zemun prosledio je juče centrali u Ruskoj ulici istoriju slučaja Podraščić, odbijajući da za medije da bilo kakvu informaciju o ovoj porodici jer bi to bilo “kršenje zakona i privatnosti”. U Gradskom centru za socijalni rad nismo juče do kraja dana dobili informacije o tome šta je država dosad uradila da ovoj porodici pomogne i ako je tačno da su deca vaspitno zapuštena, zašto im nisu odredili staratelje.


506090_majka-nestale-ivane220814ras-foto-nebojsa-markovic-060_f.jpg
Kako saznajemo, socijalni radnici su još 2006. procenili da su Drago i Nada “ograničenih roditeljskih kapaciteta”, teški za saradnju. Decu im nisu oduzeli “jer moraju da se iscrpu sve mogućnosti ostanka dece u primarnoj porodici”. Tvrdi se da im je godinama pružana materijalna i stručna pomoć.


Za Ivanu podvlače da ima “istoriju bežanja”. Postojao je, tvrde, razrađen plan kako da se pomogne devojčici da završi sedmi razred, koji je upisala prošle jeseni, što očigledno nije dalo rezultata jer Ivana nije prošla ni iz jednog predmeta i trebalo je da u ponedeljak polaže čak njih 12!


- Možda je otišla od kuće zbog te škole. Ma ne treba da brine. Pozivam je da se vrati kući. Sve će biti u redu - kaže majka Nada dok u zapuštenom dvorištu porodične kuće stoji uz trošni zid.


506089_majka-nestale-ivane220814ras-foto-nebojsa-markovic-056_f.jpg

Majka nada je poziva da se vrati kući
Porodica Podraščić ranije je uredno živela dok je domaćinstvo održavala baka, majka Drage Podraščića. Nakon njene smrti celo domaćinstvo je propalo. Otac Drago kaže da im je Centar za socijalni rad prvi put došao kad je imao problema sa sinom.

- Ni on nije voleo da ide u školu, imao je puno jedinica. A Ivana će doći, osećam da je sve u redu. Sigurno se uplašila i sad se negde krije, čeka da sve ovo prođe - optimista je otac, koji je juče nadničio u Zemunu.


Ivana je 29. jula otišla od kuće, navodno u provod. Njeni roditelji kažu da je i ranije odlazila na dan-dva ili tri, ali da se javljaja i vraćala. Sada se, međutim, nije javila ni bratu ni sestri. Samo je jednom ušla na svoj fejsbuk profil, početkom avgusta, a policija je zvanično traži nekoliko dana.

Momak sa Kalemegdana
U priči o nestanku Ivane Podraščić izdvaja se njen nedavni odlazak u Šabac.
- Upoznala je nekog momka na Kalemegdanu. Rekla mi je da on ima 20 godina i da ju je pozvao u Šabac, na svadbu. Bilo je to u julu, otišla je tada tamo i javljala mi se svaki dan kako joj je lepo, kako mazi životinje i kako joj se ne vraća kući. Kad se vratila, pričala je da planira opet da ide, a da li je otišla, ne znam. Uplatiću joj kredit za telefon, možda nema da se javi - priča majka Nada.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.320
Pronađeno telo nestale devojčice
IZVOR: B92, BETA
Beograd -- Beživotno telo Ivane Podraščić, koja je nestala pre više od dva meseca, pronađeno je, a počinilac je uhapšen, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.


257511077542d52ed9f6c0622777786_640x384.jpg

foto: Tanjug

"Uhapšeni je višestruko osuđivan za mnoga krivična dela, ovo je zastrašujući zločin", rekao je ministar Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Telo devojčiće nađeno je u jednoj napuštenoj kući u Rakovici, nezvaničo saznaje B92.

Devojčica (14) je, prema tvrdnjama roditelja, 29. jula otišla iz kuće i od tada se nikome nije javljala, a oni su tada naveli da je ona i ranije umela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo.

Ubica 14-godišnje Ivane Podraščić iz Batajnice je višestruki povratnik Darko Kostić (39), a njeno telo pronađeno je jutros nakon dvomesečne potrage, saopštio je direktor policije Milorad Veljović.

Kostić je 1993. godine ubio i staricu, za šta je osuđen na sedam godina zatvora, a zbog silovanja je 2001. godine osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine, rekao je Veljović na konferenciji za novinare.

U maju ove godine, Kostić je izašao iz zatvora, pošto je prethodno bio osuđen za više krivičnih dela.

"Radi se o povratniku i izvršiocu više krivičnih dela. On je 1993. godine sa još jednim čovekom na gnusan način ubio staricu koja je bila 1929. godište. Za to krivično delo osuđen je na sedam godina zatvora", rekao je Veljović i dodao da je to krivično delo Kostić izvršio kao mlađi punoletnik.

Policija sumnja da je Kostić izvršio još silovanja i napada na život i telo, naveo je prvi čovek srpske policije.

Telo devojčice je, dodao je Veljović, pronađeno u iznajmljenoj kući u Rakovici, a na osnovu dojave NN ženske osobe koja je 29. septembra ove godine prijavila da je silovana u tom objektu.

Kako je objasnio, telo pronađene devojčice pronađeno je u poodmakloj fazi truljenja, a kao posebno zanimljivo je izdvojio to da je Kostić sve svoje žrtve poznavao.
 
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
930
Autor: mondo.rs

Završena je obdukcija ubijene Ivane Podraščić i u nalazu su konstatovane stravične povrede koje joj je naneo osumnjičeni za ubistvo Darko Kostić.

ivana-11.jpg


vana Podraščić je 31. jula najpre silovana, a zatim i ubijena u jednoj napuštenoj kući u Beogradu.
Posle hapšenja, Kostić je policiji odao mesto gde se nalazi telo ubijene, koje je poslato na Institut za sudsku medicinu. Obdukcija je završena.

"Konstatovane su povrede na glavi od udaraca tupim predmetom, najverovatnije motikom. Na vratu devojčice pronađeni su tragovi povreda koji su nastali od davljenja, ali i po telu jer se očigledno sve vreme borila za život dok ju je ubica tukao", rekao je izvor iz istrage za “Blic”.

Obdukcijom je utvrđeno i da je devojčica silovana.

"Očigledne su povrede, a samo silovanje je priznao i uhapšeni. Obdukcijom je utvrđeno da je nad devojčicom izvršena prava tortura, što će biti istaknuto u optužnici koja će nakon istrage biti podignuta", dodaje izvor.

:(
 
Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top