Šta je novo?

neshto malo oko programa za dowload

  • Začetnik teme erwinrommelscg
  • Datum pokretanja
erwinrommelscg

erwinrommelscg

Član
Učlanjen(a)
10.04.2009
Poruka
20
Rekonekcija za ADSL modem, preko batch fajla:
U Notepad-u treba napraviti tex file (uz koriscenje ovih navodnika; iskopirajte tacno ovako kako je postovano, uz ubacivanje vasih podataka o konekciji)

@echo off
rasdial "Ime tvoje konekcije" /disconnect
rem ping -n 20 127.0.0.1 >nul
rasdial "Ime tvoje konekcije" "User name" "Password"

Pa u JD-u, na Reconect Tab-u, kao metodu rekonekcije izabrati Batch, kopirati Notepad text file u box Batch script
i kliknuti na save, ili Save & Restart. U principu, ovo bi trebalo da radi sa svim modemima, no opet, nisam bas siguran. Ja imam Sezamov Conecsant modem, a ime konekcije je AccessRunner DSL, te to unosim pod navodnicima kao ime konekcije, i sl. kod User name i Password, obavezno pod navodnicima.
Ostaje jos da na JD-jevoj alatnoj traci pritisnete Enable /Disable Reconnect dugme (da se pojavi zeleni stikler)(cetvrto dugme skraja) Pored njega je Do a manual reconnect dugme, samo ime sve kaze. Rekonekcija je spremna i radice kad zatreba.
Razlog za unosenje podataka pod navodnicima?
Valjda je tako napravljen Java protokol za unosenje stringova.

Sa rekonekcijom rutera
stvari su malo drukcije, nisam istrazivao jer ga ne koristim, ali koliko sam u prolazu na JD forumu mogao da vidim, podesava se prema modelu rutera. Opet kazem, na njihovom Forumu je mnogo takvih situacija reseno bezbolno pomocu odgovarajucih skripti. Zaintersujte se "muski" i pronacice te. Mozete poceti odavde
http://wiki.jdownloader.org/index.php?title=Kategorie:Router_Reconnect_ScriptsZa Wireless
ne mogu nista da kazem, no mozda i tu moze da se radi rekonekcija, a posto ga imam, ali ga nisam koristio, ako postoji nacin, naci cu ga i postovati. Sustina je valjda u tome kakva vam je adresa sa njime: ako je staticka, nema pomoci (nemojte ni pokusavati da prevarite Rapid raznim programima tipa Hide IP, nece uspeti), ako je dinamicka, verovatno moze. No to su stvari koje ja u ovom momentu, ne znam (i nadam se da nisam nesto tesko lupio). Neko iskusniji ce valjda prokomentarisati ovo.

Vreme rekonekta
Kad uradite neki update JD-a, koji ide automatski, nakon zavrsetka, on se automatski restartuje, i pojavi se prozor sa obavestenjem kakve su promene uradjene u tom zadnjem update-u, a bude i obavestenje o promeni Rapid-ove politike kod free user-a o tih "famoznih" 15' cekanja. Kratka je pamet, cekalo se i po 1h i jace.

Sa gornjom rekonekt-skriptom, umesto 15', zavisno od doba dana, ceka se 2'-3' na pocetak skidanja sledeceg fajla iz paketa.
1'-2' odu na promenu IP adrese (sto zavisi i od provajdera, koji nekad zna da vrati staru adresu, pa rekonekcija mora poceti iznova), a ostatak (oko 1'20" , cini mi se, za fajlove od 100MB (cim se promeni adresa, pocinje odbrojavanje unazad, te mozete videti koliko cete cekati, a to izgleda zavisi i od velicine fajla koji se skida)) ide na oslobadjanje nekog od Rapid-ovih servera da bi transfer poceo, i to je fiksno Rapid-ovo vreme gde obavezno cekate i ako ne koristite JD, vec neki drugi downloader (kod megaupload-a je 45" za svaki fajl, nezavisno od velicine, za ostale znam jos manje, no postovace mozda neko i to). No, koja svrha od toga. Cekas, pa cekas.

Postoji i program ADSL Reconect, ne koristim ga doduse, no pretpostavljam da se u njegovim podesavanjima moze precizirati vrsta modema koji se koristi, (ako rekonekcija zavisi od tipa modema, u sta licno sumnjam) te da bi trebao u tom slucaju da pokrije razne tipove. Ustvari neznam, ovo je samo nagadjanje. Neko ce ga vec probati i poslati iskustvo. Vidi se jos da je program stariji, mozda postoji njegova novija verzija, a i to ce se znati kad neko uradi probnu instalaciju (meni je u silnim Edit-ima ovog posta vec otislo 7-8 sati, te ce valjda neko zrtvovati desetak minuta da ga proveri)

Kod:
[url]http://rs526.rapidshare.com/files/162586610/ADSL_Reconnect_2003_By_MAMAN.rar[/url]
JD + Web Browser
Ako vas je u trenutku zavrsetka transfera pojedinacnog fajla zadesila rekonekcija sa otvorenim Web Browser-om, veza sa stranicom koju gledate, bice prekinuta, i imacete poruku (da ne postavljam sliku).

Offline Mode
This document cannot be displayed while offline. To go online,
untick Work Offline from the File menu.
The browser is operating in its offline mode and cannot connect to the requested item.
* Is the computer connected to an active network?
* Place the browser in online mode and try again.

Tray again (taster)

Kad se veza ponovo uspostavi, samo kliknite na Tray again, nista vise, da ponovo ucitate stranicu ( bar FF zadrzava zadnji status, tj, pamti gde je bio u online modu pre prekida) Premda je ovo pravo "silovanje" sistema, narocito ako koristite FF, koji trosi mnogo memorije, tako da je najbolje ne koristiti ga za vreme transfera.
No, to pretpostavlja da ste za masinom u to vreme, te se to mozda moze i spreciti, jer mi se cini, a mozda se i varam, da se aktivnost harda poveca pri kraju transfera, i moze se registrovati po intenzitetu suma. Tada bi valjalo zatvoriti Browser, pre rekonekcije.
Steta je sto mozete izgubiti ono sto ste poceli da radite (post za forum, recimo), a i "natezete" OS.
Postoji vise addon-a za FF, no nisam do kraja usao u to, bice...
Koliko sam zasada video,addon-i za druge Browser-e ne postoje, no FF-u 3.0.4 izgleda treba dobar update, jer "stuca" i to gadno, svi se zivi zale na njega; kod mene se zaglavljuje kod banalnih stvari, te moram raditi restart sistema, tako da je najbolje ne koristiti ih neko vreme. Ako vam bas treba Browser, predjite u Operu, ako nista drugo, brza je od FF-a.
Dobra stvar je sto u Addon Manager sekciji, na Tab-u Installation & Updates kod svakog addon-a imate info, i to vas vodi pravo na Wiki i mozete videti o cemu se radi.

Problemi kod skidanja
Ja koristitim, 100% uspesno, gornju skriptu (mada ne volim kad vidim takvo tvrdjenje, ali zaista je tako. 100% radi za sada, osim ako i neki drugi ne promene politiku, pa opet po guzi "siromaha". E, ali onda postoji i Arrivederchi, svoju "triper" konekciju mogu prodavati drugome.

No, desavalo se i meni vise puta da transfer bude prekinut, (na pr. skine 30-40 MB od fajla od 100MB kakvi su najcesce za filmove), no stvar ne mora biti do JD-a prevashodno, mada i on ima svoje bug-ove, a o njima cete vise saznati na JD forumu, i trebalo bi da budete u toku stvari. No, bug je bug, nema pomoci dok ne bude novog update-a; radi se o tome da li je problem koji vam se javi bug ili ne; ako nije, onda vam JD nije pravilno konfigurisan, jer naprosto nema sta da se pokvari. Sve je do koske automatizovano, pa i kvarovi.
Vase je samo da izaberete ispravna podesavanja (najbolje defaultna), posle toga od vas skoro nista vise ne zavisi.

Prekid zna da nastane zbog pucanja veze kod Telecoma, drugih problema sa OS-om koji zahtevaju restart, ili necega treceg. Prvo se lako proverava i "leci", ovo drugo malo teze, neki "streber" bi trebao da postuje listu zajednickih dll-ova, ako ih ima, koje koriste JD i OS, ovo trece ne daj Boze, no "preduboka" je ovo voda za mene, bezim dok se ne udavim.

U takvoj situaciji, ja resetujem taj fajl da transfer krene iz pocetka, kad je Rapid u pitanju. No neki host-ovi (megaupload sigurno, za ostale neznam) podrzavaju Resume, te treba znati koji su to host-ovi koji omogucuju nastavak prekinutog transfera od mesta gde je stopiran (koliko reci i slova za prosto englesko Resume), i naravno ti transferi ne trebaju se resetovati (=brisati), jer se mogu nastaviti. Nekad i tu bude sitnih problema, ciju pravu prirodu neznam, pa nece ponovo da krene. Izlaz je restart JD-a, i sve bude u redu. Restart nece obrisati nista od onoga sto je vec skinuto, a nije zavrseno, te ga uvek mozete bezbolno uraditi (osim ako niste prethodno koristili Reset (=Delete, onoga sto je dotad skinuto)).Na kraju krajeva, ne morate nista osim restarta da radite. On ce sam videti sta moze a sta ne moze da se nastavi, te ako je u pitanju Rapid, skinuto ce biti obrisano, i krenuce od pocetka.

(Da ne zaboravim, u njegovom radnom prozoru ispod File na izborniku imate Create container, te kad kliknete na to, na lokaciji na kojoj vam JD cuva transfere, pod imenom koje zadate, formirace se mali *.dlc fajl sa popisom linkova koji su se nasli u prozoru u trenutku njegovog formiranja. Nije lose imati ga, jer recimo neki programi koje ja imam na Lap-u, losi su po "JD-jevo zdravlje", (Emulator DOSBox o.72 recimo, koji mu totalno deformise GUI ako rade oba istovremeno, tako da se u radnom prozoru ne vidi ni jedan uneti link, ali transfer ide) tako da nikad neznam hoce li linkovi nestati iz njegovog prozora. Ovako i ako nestanu, nakon restarta, uvek mogu da ih sa
File -> Add -> Load container
uvezem, i nastavim gde sam stao. Mada, JD pamti sta je bilo u prozoru pre zatvaranja i bez tog kontejner-fajla; jos ni jednom mi se nije desilo da izgubim linkove. No sto kazu nasi:"Moli se Bogu, al' barut nek' ti je uvek suv"). Te kontejner fajlove mozete cuvati kao svojevrsne transfer liste i skidati kada vam odgovara) Kako se, i da li mogu, oni otvoriti u nekom text editoru-neznam.

Interesantno je da na njihovom forumu neki likovi tvrde da i takvi prekinuti Rapid-transferi mogu da se nastave. Za premium user-e je to potpuno jasno, verovatno se misli na free-user situaciju. No to je, najcesce, usteda od nekih 5-10 min, te i nisam nesto motivisan da to saznam. Naravno, mnogo je veci gubitak ako se prekid desio negde pri kraju transfera, te ipak nije lose znati za takvu mogucnost, ako postoji. Mada sam skeptican oko toga, jer se tu u sustini radi o Resume, a on je dostupan samo premium-user-ima. Rapid-ova politika je takva: Premium + Resume-da, Free + resume-ne . No, ko zna, NEMOGUCE zna, kad su racunari u pitanju, da ima vremenski karakter. Danas jeste, sutra nije.

jAnti Captcha
Desava se da kod transfera sa megaupload-a i filefactory-ja (ili mediafire, nisam siguran) izleti popup prozor sa zahtevom za unos Captcha-e. To bi trebalo da znaci: pripadni modul za prepoznavanje je zakazao, i nuzan je njegov update. Obicno on i usledi nakon prvog restarta JD-a (obe strane "treniraju"). Uzmite ipak ovo uslovno: JD koristim iskljucivo kod paketa, uglavnom skidam sa rapida (ima najbrze servere na Web-u), za pojedinacne transfere sa bilo kog share servera koristim pak IDM, jer sa njim ide ipak malo(?) brze, (e, ovo se vec moze proveriti:dva PC-ja, jedan pored drugog, dve razlicite IP adrese od istog IP, isti fajl, istovremeni pocetak transfera JD-ja i IDM-a ) te nisam obracao narocitu paznju sta biva sa takvim transferima ako niste uneli Captcha-u. Ona se menja, te ce mozda u ponovljenom pokusaju transfer uspeti (moze se zadati i broj takvih pokusaja, cini mi se) a to cete znati kad se zavrse ostali transferi, te verovatno nesto zaostane u prozoru, a JD predje u stand by mod.
(Da, i to treba reci, paket fajlova unetih u JD niposto ne mora biti sa istog hosta, a u JD-ju mozete izabrati broj istovremenih preuzimanja, stim sto bi, mislim (nisam nikad bio u toj situaciji), morali privremeno onemoguciti ostale iz paketa (desni klik na preostale selektovane fajlove, pa disable) da ne bi recimo po zavrsetku transfera jednog rapid-fajla, krenuo drugi, uz rekonekciju) U mojoj situaciji, kad sam bio tu kad bi se to desilo, (ne koristim mogucnost visestrukog istovrenenog preuzimanja) nakon rucnog unosenja transfer je uvek uspesno zavrsen, zato i mislim da je krivac zastareli addon. No opet, nemam kategorican odgovor za taj problem, treba konsultovati, Home forum, koji jeste malo naporan u pocetku, ali navikne se covek vremenom na njega. Neka se pitanja namecu sama po sebi u vezi takve sitacije. Onda imate, i mozete i da pratite, istorijat problema sa pojedinim verzijama, jer ne zaboravite, 0.3.*** su Beta verzije.
Imate tamo negde i mapu Nemacke, i mozete videti koliko je JD masovan.
Nesto od toga mozete videti i ako na meniju ispod ? izaberete Changelog, a tu je i About JDownloader sa mail-ovima clanova razvojnog tima, te ih mozete kontaktirati.

Situacija sa premiumom.
Oni koji imaju premium za neki od share servera, mogu, ali ne bi trebali da koriste JD ( On je predvidjen za "siromahe", free user-e). Najbolje je koristiti Internet Download Manager, aktuelna je verzija 5.15.5,

Kod:
[url]http://www.mediafire.com/?4imxifqqm01[/url]
[url]http://rapidshare.com/files/176089668/idman515.rar.html[/url] 
[url]http://www.zshare.net/download/5315675948508961/[/url]
[url]http://www.filefactory.com/file/afff852/n/idman515_rar[/url] 
[url]http://uploaded.to/?id=1ge0b1[/url] 
[url]http://www.megaupload.com/?d=HE2DOK9C[/url] 
[url]http://www.rapidspread.com/file.jsp?id=ifuddwypmh[/url]a ovo vam je video-tutorial o download-u sa primiumom pomocu njega

Kod:
[url]http://rapidshare.com/files/70970347/BatchRSLinksIntoIDMTutorial.avi[/url]

On se vrlo lako podesava na "premium user-a", a strahovito je brz. Tu JD ostaje u prasini, no opet se mozda i oko toga varam, jer mozda i on kod premiuma podrzava "parcelisanje" fajlova. Teorijski je to lako dokazati, ali prakticno je nemoguce za vecinu smrtnika, u situaciji sa nasim budjavim IP-ima, koji papreno naplacuju sranja konekcije, to se ne moze prakticno proveriti. Ja koristim Sezamov 512/64 ADSL, koji mi je do skora davao vezu sa max 60KB/sec, (sad je malo bolje), a isto bi bilo i da imam premium. No ovo je vec druga prica, koja se tice IDM i njegovih podesavanja da bi se dokazalo ovo sto tvrdim, no mislim da bi mi "streberi" dali za pravo. Tako, uz JD meni premium i ne treba, jer postizem skoro iste brzine kao i kad bih ga imao. Ipak bi islo brze, jer nema rekonekcije, podrzan je resume, itd., itd.,... Premium je ...Premium!
Teorijski, pak, u pogledu brzine skidanja pojedinacnog fajla, sa ovakvim IP-om i sa JD-jem, ne treba mi premium, a neznatna prednost koju ima IDM mislim da je je zanemarljiva (Ovo treba proveriti). Oba program je stvarno izvanredna.

Brzina download onda iskljucivo zavisi od doba dana (najmanja u spicu, a tada su i najcesca pucanja na Rapidu) i kvaliteta veze kod IP-a. Skidajte nocu, tada su brzine najvece. Imate addon Schedule. Tada je doduse cekanje na rekonekciju najduze (naravno, najkrace je u spicu), no vi spavate, te vas bas briga za to. Kad se probudite, ako nije bilo Telecom + Sezam "objektinih okolnosti", ceka vas zavrsen transfer, a nekada i odmah spreman za upotrebu.

Hostovi
Neko je to pitao, zasto nece da skida sa tog i tog sajta;
Odgovor je sledeci:
U JD-jevoj konfiguraciji, u Hosts sekciji/Tab-u imate listu share servera koje JD podrzava. Da bi mogli da skidate, sa recimo, mediafire.com, morate ga cekirati u koloni Accepted. Ako nije bio ranije cekiran, kad ga cekirate, kliknite na Save (ili Save & Restart), startujte ponovo JD, i on ce odmah prijaviti da postoji update, a u njemu ce biti mediafire plugin. Nekad ti plugin-i budu fajlovi sa rapid-a, te ako ste prethodno imali nesto u radnom prozoru pripremljeno za skidanje, to nece otpoceti dok se ne uradi update, a fajlovi iz update-a su na vrhu, i nekad ih bude vise (u jednom update-u ih je bilo 5 i svi su bili sa Rapida, te je potrajalo); pretpostavljam da uz konkretni host idu i neke dodatne stvari, te zato bude vise fajlova u update-u. Kad se skinu ti updati, JD se sam restartuje i instalira ih, izbaci informacijski prozor, koji se nakon nekoliko sekundi sam zatvara, (ako ga ne zatvorite odmah sami) i spreman je da nastavi skidanje fajlova iz radnog prozora.
Konkretno ovde, omogucili ste skidanje sa mediafire.com
Zasto addon-i za svaki host posebno?
Nije tesko pogoditi zasto. Nemaju svi hostovi jednake rezime, neki imaju Capche, neki nemaju, kod jednih se ceka ovoliko, kod drugih onoliko,..., a JD je resen da ispostuje te "licne karakteristike"

Extractor
Do verzije 0.3.3** (?), u konfiguraciji je postojala posebna Extractor sekcija, a cini mi se da i dalje postoji u stabilnoj verziji. Tu se vrse podesavanja oko raspakivanja, hocete li isti ili novi folder, sta sa raspakovanim fajlovima i originalnim Rar-ovima (ako ste u stisci sa memorijom, naravno izabracete da se Rar-ovi brisu nakon raspakivanja) itd. Najvaznije je da imate instalirane addon-e za to; naime JD za te poslove ne koristi WinRar i HJsplit, koje verovatno koristite, vec svoje plugin-pandane JD-Unrar i JD-HJMerge. Morate ih imati instalirane, inace od raspakivanja nece biti nista. Pored toga, neki transferi su zasticeni passwordom, te kod njih, zajedno sa linkovima, unesite na kraju snopa i password da ga ucita. Proverite za svaki slucaj, da li je stavio password na listu, koju pozivate iz glavnog menija sa
Addons -> JD-Unrar -> Passwordlist
a onda mozete passworde i rucno da unosite.
Ovo sto opisujem je trenutna situacija. Extractor sekcije nema vise u konfiguraciji, cini mi se od 4-5 update-a unazad, podesavanja su prebacena na menu u radnom prozoru, i do njih se dolazi sa
Addons -> JD-Unrar -> Settings
gde u konfiguracijskom popup prozoru sa tri tab-a pravite te izbore

Tragovi Extractora u konfiguraciji su jedino u sekciji Addon Manager: na Tab-u Settings morate da cekirate JD-Unrar i JD-HJMerge (da budu aktivni), a na Tab-u Installations & Updates da ih selektujete, u koloni Select, (da bi bili instalirani sa nekim update-om, ako vec nisu).

No, trenutno, nema garancije da ce paket biti raspakovan, (nisam usao u ovu problematiku do kraja). Najpre zbog prirode samih transfera, jer nekad se desi da pocetno raspakivanje velikih fajlova (od 200MB) krije nove Rar-ove, kojih na kraju bude strasno puno, te ne uradi taj posao, premda mi nije jasno zasto, jer je pass isti. Da li bug u pitanju, ili ne, ne znam i kad se to desi raspakujem rucno. Ovo je sad logicno razmisljanje i nagadjanje: mozda bi i zavrsio raspakivanje ako bih znao kako da svaki taj pojedini fajl od 200MB "istrese" u novi, zajednicki, makar privremeni folder, da svi 2-nd hand Rar-ovi budu u istom folderu, jer tako Rar funkcionise; raspakivanje krece od prvog Rara.
Ako bi ih tako raspakovao prvi put, onda mozda treba pokrenuti jos jedno, rucno raspakivanje, sa
Addons -> JD-Unrar -> Extract archive(s)*
pa odabrati privremeni folder nastao nakon prvog raspakivanja. Jer, zasto bi komanda za raspakivanje * postojala na meniju u glavnom prozoru, osim ako mozda nije predvidjena za ovakve situacije. Opet kazem, neznam, ovo nagadjam kako mi se cini najlogicnije, ali saznacu, a ako mi edit bude omogucen, ova nagadjenja bice zamenjena konkretnim uputstvima.


Da budem iskren, nisu mi do kraja jasne stvari oko raspakivanja, no to i nije "sablja za vrat" situacija. Nesto mi tu ne ide kako treba, kad budem shvatio, postovacu, ukoliko neko to ne uradi ranije. Uglavnom, na Home Forumu je dosta pitanja oko Extractor-a, te ga verovatno treba jos doraditi.
Mozda ce vam biti jasnije zasto se to desava ako kazem da addon file JD-Unrar.jar ima samo 43 KB, a da se za raspakivanje pojedinih vrsta arhiva koriste posebne aplikacije.
A postoji i dodatak Unrar for Windows da malo "dosoli" u konfuziji.

U stvari, kad jednom shvatite kako nesto radi, vidite koliko je u stvari jednostavno i logicno, i koliko je dobro JD zamisljen i uradjen, ali sve to trazi svoje vreme. Pravilno konfigurisanje i licno profilisanje, pak u mnogome zavise od dobrog poznavanja jezika i tehnickih pojedinosti i termina na konfiguracijskim tabovima. Tamo je masa stvari koja mi, u ovom trenutku, ne znaci bas nista.
Za prosecnnog korisnika, u koje i ja spadam, najbolje je da se drzi defoltnih podesavanja.

Scheduler + Shutdown
Kod JD-ja 0.3.960 situacija je sledeca: Scheduler i Shutdown (after downloads are finished) (puno ime gasenja je sa onime u zagradi, te bi trebala skracenica SADAF) su dva razlicita addon-a koji obavljaju svoje nezavisno jedan od drugog, sto je pomalo cudno, jer svi downloader-i koji imaju Scheduler, u opcijama imaju da ugase racunar kad se transfer zavrsi. Dakle, u konfiguraciji, kod Addon Manager-a, cekirajte i jedno i drugo da ih pokupite u update-u, ako ih nemate. Sa gasenjem je bilo nekih problema, te je valjda posle zadnjeg update-a sve u redu. Dakle, ako ste u JD-jevom radnom prozoru ispod menija Addons cekirali SADAF, PC bi trebao da se ugasi posle skidanja, sto je malo bez veze. (Stavite nesto da skidate, samo jedan mali fajl, a on vam posle ugasi racunar)
Ne treba biti previse pametan pa shvatiti da u defoltu treba biti neaktivan.

Generalno resavanje problema
Najbolje je koristiti JD-jevu podrsku, postoji njegov forum, ali je bazicno na nemackom jeziku, no ima i englesku sobu, registrujte se tamo, i skoro sve sto vas zanima mozete tamo pronaci. Nije ni to neresiv problem. Ako koristite FF, imate za njega addon FoxLingo, sa stvarno fantasticnim mogucnostima za online prevodjenje. Izaberite Google prevodilacki tim, te skrpite ono sto vas zanima. Prevod je dosta solidan, ne treba se puno popravljti. Defoltna podesavanja su kompletno data na Wiki-ju, ali uglavnom za stabilnu verziju, sto ne bi trebao da bude veci problem.
Najvaznije od svega je da stalno bude update-ovan, dakle da u opcijama bude omogucen automatic upate; zadnja verzija je 0.3.960, i to je beta verzija, a opet postoji i stabilna verzija koja se neznatno razlikuje u GUI-u i konfiguracijskim opcijama, i iz koje mozete preci u Beta verziju, no neznam moze li obratno.
Ako ste se registrovali na forumu, na njega mozete otici direktno iz JD-ja:
Kliknite na ? sa menija, pa sa izbornika na Support, ili F1 (kad je JD u stand bay modu)

Odnos JD-Drugi downloader-i
U trojci JD, US, Cryptload podjednako efikasnih, (sto se skidanja tice), i slicnih po konfigurisanju (ako znate da nastelujete jedan, lako cete i ostale) treba biti praktican i postaviti pitanja:

1) Sta to neko od njih ima sto onaj drugi nema, sa prakticnog stanovista. Nista.
2) A dodatne pogodnosti? Sve je kod JD-ja.
A sa svim ovim addon-ima, citav taj odnos neodoljivo podseca na odnos FF-a i ostalih Browser-a, a i odnos je kao odnos IE,FF,Opera.
 
Poslednja izmena:
erwinrommelscg

erwinrommelscg

Član
Učlanjen(a)
10.04.2009
Poruka
20
ewo neshto za telekom ADSL

Jedno moje objasnjenje za Telekom Huawei HG510 modem, za one kojima nije bilo jasno kao meni:

u Start pa RUN kada kliknete na RUN kucajte cmd kada vam se otvori crni prozor

kucajte: telnet 192.168.1.1
ENTER (stisnite na tastaturi)

kada vam zatrazi login: (kucajte): telekom

ENTER (stisnite na tastaturi)

opet : (kucajte ali sada se nece videti): telekom

ENTER (stisnite na tastaturi)

sledece kucajte: passwd admin admin

kucate: save

i na kraju kucate: reboot

Sacekajte posle ovoga neko vreme i ruter ce sam da se ugasi i upali.
U Web browser ukucate 192.168.1.1, ali sad umesto telekom ide admin, admin
Imate pristup svim podesavanjima.

kada to odradite skinite IP Changer za Huawei 510

Kod:
http://rapidshare.com/files/224647201/Huawei_HG510_ip_changer.exe
On je vetj nashtelovan da radi sa podacima koje ste vetj uneli za vash ruter.
IP_changer je mali program koji za 2-3 sekunde promeni vas IP,
IP_changer je podesen automatski za (username: admin) i (password: admin), zato je vazno
da kada radite ovaj postupak gore stavite username i password da budu: admin
Sada mozete da postavite u bilo kom downloaderu da se program IP_changer pali posle
zavrsetka downloada, da promeni vas IP.

Ako neko hoce da IP_changer koristi u Visti mora da sledi uputstvo:
Udjite u (Control Panel) pa onda kliknite na ikonu
(Programs and Features) i na levoj strani cete videti
(Turn Windows features on or off) i stiklirajte (Telnet Client)
malo sacekajte i posle toga stisnite dugme ok i IP_changer ce vam raditi.
Meni super radi, vrlo prosto da se odradi postupak a mnogo stedi vreme.

Kako odraditi da IP Changer radi sa JDownloaderom?

U JD-u idite na extras, pa na cofiguration. otvoritje vam se cofiguration prozor.
Sa leve strane kliknite na reconnect. Na desnoj srani, u polju method izaberite external. U redu ispod kliknite na select i odredite putanju gde ste skinuli IP changer. Kliknite na test reconnect i trebalo bi da se vash ruter resetuje i ponovo ukljuci u roku od nekoliko sekundi.
 
Top