Nesavesne lekare treba kazniti!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
BEOGRAD 11. 11. 2010
Press
Nesavesne lekare treba kazniti!

Grupa građana koji sumnjaju da su članovi njihovih porodica preminuli usled lekarske greške i nemara razgovarala je juče sa ministrom zdravlja Tomicom Milosavljevićem, koji im je obećao efikasnije rešavanje problema s kojima se suočavaju posle doživljenih tragedija.
0804-beta-TOMICA.jpg

Tomica Milosavljević

Predstavnici porodica ministru su predočili probleme u izboru stručnjaka za rad u komisijama za vanredni nadzor, koji namerno odugovlače postupke, dok su neki od njih i sami pod istragom, i žale se na dužinu čekanja na izveštaje s veštačenja i rad Lekarske komore Srbije, odnosno Suda časti te komore. Oni su na sastanku u Ministarstvu zdravlja zatražili da se kao pravilo evidentira unošenje njihovog mišljenja o sprovedenim procedurama lečenja u kojima su stradali njihovi najbliži, jer se o tome, kako su kazali, može čuti samo u medijima.Ministar zdravlja Tomica Milosavljević obećao je da će se za četiri nedelje ponovo sastati s predstavnicima porodica i obavesti ih šta je sprovedeno za to vreme.
- Mogu da se usaglasim sa svim zahtevima koje sam danas čuo. Zahvalan sam roditeljima i rodbini ljudi, koji su, nažalost, doživeli neželjen ishod lečenja i izgubili živote u ustanovama koje služe za lečenje i produžetak života, što su svojim dolaskom pokazali da imaju poverenja u mene lično i u institucije - kazao je ministar.
Prema rečima Milosavljevića, u situacijama u kojima se sumnja da je greškom lekara neko preminuo pravosuđe mora da radi brže, odgovornije i efikasnije.

V. NEDELJKOVIĆ

Natrag