Neonacisti spremali napade na elektrane

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.626
Akcija policije u Češkoj

neonacista-x.jpg

Češka ekstremistička organizacija „Bela pravda“ pripremala je terorističke napade na elektrane i trafo-stanice, kao i kidnapovanja pripadnika policije i „Jevreja na visokim mestima“, tvrdi list „Mlada fronta dnes“, pozivajući se na tajni neonacistički veb sajt.

Članovi organizacije su u „borbenim kampovima“ podučavani da uništavaju zgrade, dižu u vazduh automobile i bore se kako goloruki tako i naoružani, a obuka i veze držani su u strogoj tajnosti. List navodi da je do ovih informacija došao na osnovu svedočenja dvojice osnivača i članova „Bele pravde“, Filipa Stranskija i Lukasa Sedlačeka. Na čelu cele organizacije najverovatnije se nalazi Stranski, iako on to poriče.
„Bela pravda“ organizovala je četiri borbena kampa u kojima je profesionalni vojnik Sedlaček podučavao zainteresovane kako da vrše napade na konkretne ličnosti i zgrade. Grupa je takođe lansirala projekat pod nazivom „Crvena straža“, u okviru kojeg su neonacisti nameravali da prate i zastrašuju „ideološke neprijatelje“, posebno anarhiste i policiju. Policija je u stanu jednog od osnivača grupe pronašla dva plana hidroelektrane u Železnom brodu, na severu zemlje. „Ja sam jedan od osnivača organizacije. Filip Stranski i čovek pod imenom Jani osnovali su je zajedno sa mnom“, rekao je Sedlaček na informativnom razgovoru u policiji. On je takođe priznao da je obučio oko 30 osoba u kampovima. Stranski tvrdi da on vodi internet sajt grupe „Bela pravda“. Takođe, preko interneta dobija instrukcije, ali kaže da ne zna ko su njihovi autori. Anonimnost je bila uslov.

Zabrana za nemačke neonaciste
Berlinska policija je juče pretresla stanove vodećih aktivista neonacističke grupe „Frontban 24“, dok je Erhard Kerting, senator za unutrašnje poslove grada koji ima status federalne jedinice, zabranio njen rad.

Autor: CDC/IB

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pomislih po naslovu da nisu naši.

Ovi naši su zanimljivi, neki put baš volim da pročitam nešto aktuelno vezano za njih

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Mislim da je glavni od ovih naših još u Italiji,ali me menoj držati za reč:)
Goran Davidović popularni Firer... trebali su da ga isporuče. Ovde je osuđen za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, jer je krajem 2005. godine verbalno i fizički napao učesnike antifašističke tribine u Novom Sadu. Ima i nekih klipova na netu a i bilo je u vestima, valjda su ga osudili na godinu dana zato što je nekome udario šamar i opsovao predavača, mislim da je u pitanju bio neki crnogorski profesor
Ali cela ta priča oko nacizma mi je interesantna, nikako to malo više da istražim. Previše se spominje u medijima, dovodi se do nivoa bolesti a i druga strana ima svoju priču :thinking:

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.626
Ali cela ta priča oko nacizma mi je interesantna, nikako to malo više da istražim. Previše se spominje u medijima, dovodi se do nivoa bolesti a i druga strana ima svoju priču :thinking:

Jeste do do visogog nivoa bolesti....a što se druge strane tiče naravno da ima svoju priču koja isto tako bolesna.
Kakav crni nacizam,Gorana nebih pustila iz zatvora nikada,a igrom slučaja poznajem momke koji su upali u skupštinu,pre toga su bili ono u fazonu skinheads,naci-front...moje komšije,evo ih sada manji su od makovog zrna,od tada ni jedan od njih nije obukao martine, crne natovke i kombat i glimili strah po gradu.wacko2

Član
Učlanjen(a)
21.10.2009
Poruka
205
Dotični "šatro" profesor je poprilično zaslužiJo šamarčinu
tako da Gogici zameram što ruka ode više u levo :lol:!!

Inače, čovek se nije odazvao sudu, jerBo nije razumeo poziv!!
Pisan je latinicom :lol:!!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Jeste do do visogog nivoa bolesti....a što se druge strane tiče naravno da ima svoju priču koja isto tako bolesna.
Kakav crni nacizam,Gorana nebih pustila iz zatvora nikada,a igrom slučaja poznajem momke koji su upali u skupštinu,pre toga su bili ono u fazonu skinheads,naci-front...moje komšije,evo ih sada manji su od makovog zrna,od tada ni jedan od njih nije obukao martine, crne natovke i kombat i glimili strah po gradu.wacko2

Ne bih rekao da se radi o bolesti. Neka im sude pa ćemo da vidimo koliko su oni u stvari nacisti a koliko samo o tome pričaju. Skoro sam skinuo album benda "tog" usmerenja, Direktna Akcija...baš je interesantan slušao sam ga nekoliko puta
Hoćemo prava za belog čoveka
Stop demokratskoj diktaturi
Hocemo prava za belog coveka
Srbin u Srbiji mora biti prvi

Tako da država neka zauzme svoj stav, sudovi da donesu odluke... Za ovakvu demokratiju sam valjda i glasao 5-tog oktobra.
A za te likove, sledbenike koji se "tako" ponašaju i ja znam neke koji ozbiljno simpatišu nacizam i u dobroj meri su iskompleksirani ljudi isfrustrirani neslalaženjem u realnom svetu pa zbog toga i teže ekstremnom ponašanju

Natrag