Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.328
Pina ( 2011)


screen.pngPina-2011-SF.png
info.png
8tbacqwfedg.png

Gledano očima onih koji se razumeju u ples, "Pina" ima čarobne pokrete ruku i stopala. Može se osetiti toplina u svakom trenutku kada Pina Bausch igra na ekranu, a gledaoci imaju utisak da su u prisustvu persone koja se izdiže od ostalih nepogrešivošću svojih koraka.


Reditelj vilma je WIm Wenders. Ova drama počinje najznačajnijom koreografijom Bausch-ove: "Rite of Spring" Stravinjskog. Ona se u nekoliko navrata ponavlja. Ima kratkih odraza na radnu atmosferu Bausch-ove, kojoj doprinose igrači. Mogu se videti i pripreme u pozorištu, ali i po neki prikaz nekoliko prvih redova u publici. To je i tvrdoglavo umetnički pokušaj da se homogenizuje sam umetnički izražaj.


Ovo je uzbudljiv film, nemačkog majstora režije Wim-a Wenders-a (“Wings of Desire”, “The Buena Vista Social Club”) sa 3D scenama, kako bi “uhvatio” brilijantno inventivan ples svetski poznatog koreografa - Pine Bausch. Wenders je zamislio plesni film sa njom kakav niko do sada nije video, onakav kakav bi mogao da ima “koristi” od nove 3D tehnologije u pravom smislu. Sve to bi pružilo uvid u razigrane, čarobne plesne komade ove dive. Posle njene neočekivane smrti 2009. godine, Wenders je nastavio sa svojim projektom i uspeo da ga pretvori u najuzbudljiviju priču koju bi iko mogao da zamisli. Sama Pina je senzualna i vizuelno savršena, a 3D efekti u ovom filmu imaju zaista zapažen udeo, tako što vode publiku kroz rad ove plesačice, dočaravajući lepotu i prirodnost igrača njene Tanztheater Wuppertal plesne grupe.


Ovo je počast Pini Bausch, jednoj od najboljih koreografa modernog plesa, čiji rad govori sam za sebe. Wenders i Bausch-ova su govorili o saradnji godinama, ali je na nesreću ona iznenada umrla 2009. godine, baš kada je film bio u pre-produkciji. Na kraju je u saradnji sa njenom kompanijom Tanztheater Wuppertal, dovršio tribjut na njeno sećanje. Na ekranu naslovi naglašavaju da će to biti film “za Pinu”, pre nego li o njoj, što pokazuju i igrači koji su sporadično govorili o njoj. Na žalost, oni su otkrili sasvim malo o svojoj mentorki, osim da je ona bila zaista impozantna – pravi veliki genije.


Da li bi Bausch-ova sama volela ovaj film, je veliko pitanje. Možda ona nije brinula o načinu na koji je prikazana sama igra iz različitih uglova, ili o načinu na koji su neka izvođenja oslikana.


"Pina" odbija da da bilo kakvu dodatnu intormaciju ili komentar stručnjaka. Fotografija je izvanredna, a pečat Stravinjskog kroz steadfastly refuses to provide any background information or expert commentary, beyond a few tantalizing bits of archival footage showing Bausch herself onstage and in rehearsal "The Rite of Spring," koji je imao premijeru 1975. godine je jako važan.


Film “Pina” je pokazao da je sam reditelj uradio najbolje i odao počast divi.

Režija: Wim Wenders

Uloge: Pina Bausch, Regina Advento, Malou Airaudoscreen.pngPina-2011-720p-Blu-Ray-x264-RSG-mkv.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.682
The Lives Of Others aka Das Leben Der Anderen (2006)


screen.pngThe-Lives-Of-Others-aka-Das-Leben-Der-Anderen-2006-SF.png

info.png
s92gml9z0v3.png

Izvrsna psihološka drama s elementima špijunskog filma.Film je 2006. osvojio, uz mnoštvo ostalih, i nagradu Oskar za najbolji strani film,te postigao nevjerovatnu gledanost.
Kapetan Gerd Vajsler je agent istočnonjemačke tajne policije.On pažljivo i potajno istražuje živote ljudi koji na neki način predstavljaju opasnost za državu.Ministar mu dodijeli zadatak da špijunira poznatog dramskog pisca i njegovu djevojku.
Ministar ima skriveni motiv da okrivi pisca, kako bi dobio pristup njegovoj djevojci.Vajsler postavlja uređaje za prisluškivanje i počinje pratiti pisca.
A onda se dešavaju nevjerovatni preokreti...

Režija: Florian Henckel von Donnersmarck

Uloge: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch
screen.pngThe-Lives-Of-Others-2006-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.682
The Lives Of Others aka Das Leben Der Anderen (2006)


screen.pngThe-Lives-of-Others-2006-720p-Blu-Ray-x264-ESi-R-mkv.jpg
info.png
1jlsu24a09f.png

Dual Audio:

1. Nemačk jezik
2. Engleski jezik

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.682
Black Book / Zwartboek (2006)


screen.pngZwartboek-2006-SF.png
info.png
xjc19bjmlzp.png

Godine 2006. nagrađena na festivalu u Veneciji, nominovana za prestižnu nagradu BAFTA u kategoriji najboljeg filma s neengleskog govornog područja, te za Evropsku filmsku nagradu za glavnu žensku ulogu, izvrsna, provokativna ratna triler-drama "Crna knjiga" je ostvarenje glasovitog holandskog filmaša Pola Verhovena.

Mlada Rejčel Štajn, Jevrejka iz Holandije, sa članovima svoje porodice pokušava da se prebaci na oslobođenu teritoriju.Nažalost, naletjeli su na njemačku zasjedu gdje ginu skoro svi članovi izbjegličke grupe.Čudom se spasivši, Rejčel je uskoro došla u kontakt s pripadnicima pokreta otpora.Rejčel pristane da promijeni ime u Elis, postane plavuša, ubaci se u neprijateljske redove kao špijunka i počne da sarađuje sa pokretom otpora.
Uskoro upozna markantnog njemačkog oficira Ludviga...

Režija: Paul Verhoeven

Uloge: Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman
screen.pngBlack-Book-2006-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.682
Kriegerin (2011)


screen.pngKriegerin-2011.png
info.png
Film Davida Wnendta o neonacističkoj mladeži u Nemačkoj, osvojio je mnogobrojna priznanja na kako na nemačkim tako i na međunarodnim filmskim festivalima.

Marisa je 20-godišnja Nemica koja mrzi strance, Židove, policajce i sve koje smatra odgovornima za propadanje njene države. Ona provocira, pije i tuče se, a sledeća tetovaža će joj biti portret Adolfa Hitlera. Jedino mesto gdje se oseća da pripada jest sa grupom neonacista gde su mržnja, nasilje i žestoki tulumi svakodnevica. Kada se 14-godišnja Svenja pridruži grupi Marisa joj postaje uzor: Marisa se uklapa u onu osnovnu ideju o borbenoj devojci koja se bori za ideologiju grupe. No Marisina uverenja polako će se početi menjati kada upozna izbeglicu iz Afganistana. Suočena sa njim Marisa će otkriti da crno beli principi njene gupe nisu jedini način. No hoće li Marisa moći odvojiti od njih?screen.png

Kriegerin-2011-720p-Blu-Ray-DTS-x264-NTb-mkv.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.682
Der ganz grosse Traum (2011) aka Lessons of dream


screen.pngDer-ganz-grosse-Traum-2011.png
info.png
Mladi nastavnik Konrad Koh zaposlen je kao nastavnik engleskog jezika u strogoj nemačkoj školi za dečake, 1874. godine. Direktor naklonjen reformama, Fon Merfeld, zaposlio je Koha kao prvog nastavnika engleskog jezika u nemačkoj srednjoj školi u nameri da osveži svoju staromodnu instituciju.

Koh već na prvom času shvata koliko je taj potez bio neophodan. Sve što dečaci znaju o Engleskoj su čiste predrasude koje se prenose s generacije na generaciju. U nameri da probudi entuzijazam za strani jezik, diplomac sa Oksforda, Koh, pribegava neobičnim metodama i upoznaje učenike sa zanimljivim sportom koji potiče iz Engleske: fudbalom.

Nažalost, Kohove nekonvencionalne metode stvaraju mu mnogo neprijatelja: uticajne roditelje, lokalne moćnike i, iznad svega, njegove kolege koje veruju samo u prusku disciplinu. Svi žele da se otarase Koha po svaku cenu. Ali onda, njegovi učenici preuzmu inicijativu.screen.pngDer-ganz-grosse-Traum-2011-mkv.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.682
Soul Kitchen (2009)


screen.pngSoul-Kitchen-2009.png
info.pngMladi kuhar koji odluči zbog lošeg poslovanja prodati svoj restoran shvaća da je od njega učinio kultno mjesto - i odlučuje se boriti za njega!

Zinos Kazantsakis (A. Bousdoukos) vlasnik je neuglednog restorana u predgrađu Hamburga, inače preuređenog hangara, u koji zalazi sirotinja i jedan punk sastav koji nikada ne plati iznajmljivanje. Kako posao sve slabije ide, a nema baš nagovještaja da bi se situacija mogla drastično promijeniti, Zinos odluči prodati restoran. Istodobno, njegova djevojka Nadine (P. Roggan) dobije poslovnu ponudu u Šangaju i ostavi ga, ali i zbog toga što smatra da ju je on previše zanemarivao. Da bi je vratio, odluči otići za njom, no prije toga zaposli novoga kuhara, također grčkog podrijetla, koji je poduzetan i počne kuhati izvrsna jela i uvede DJ-a kao zabavljača. Uskoro restoran osvane u novom ruhu, dobije nove mušterije, što sasvim izmijeni ovu rupu koja je bila pred propašću...

Soul Kitchen zabavan je i dopadljiv film nadarenoga njemačkog redatelja turskog podrijetla Fatiha Akina, gledateljima najpoznatijega kao redatelja kultnoga Gegen die Wand te komedije Im Juli. Uz dobru režiju i odlično odabrane glumce (osobito sjajnoga redateljeva glumca Moritza Bleibtreua), film Soul Kitchen vesela je priča iz Akinu poznata svijeta njemačkih doseljenika, s radnjom smještenom u radničku četvrt Hamburga, koja se vrti oko neuglednog restorana. Uz redatelja, scenarij potpisuje Grk s njemačkom adresom Adam Bousdoukos, kojemu je inspiracija bila vlastita priča, jer je bio vlasnik lokala u kojemu je Fatih Akin bio redoviti gost.

Režija: Fatih Akin

Uloge: Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Pheline Roggan
screen.pngSoul-Kitchen-2009-720p-Blu-Ray-DD5-1-x264-Raoul-mkv.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.682
Wunderkinder (2011)


screen.pngWunderkinder-2011.png
info.png
Odlična drama koja dolazi sa nemačkog govornog područja. Film je osvojio 8 prestižnih nagrada.


Poltava, Ukrajina, početak 1940-ih. Nakon invazije nemačkog Vermahta, dobri odnosi između odraslih Nemaca i Rusa iznenada se prekidaju, ali ne i među decom koja su najbolji prijatelji već nekoliko godina. To su Nemica Hana Rajh i dvoje Jevreja, Abraša Kaplan i Larisa Brodski.

Svo troje dele ljubav prema klasičnoj muzici. Abraša i Larisa su nadareni muzičari. Oboje su bili poznati u Sovjetskom Savezu, i komunistička partija je planirala da ih pošalje na školovanje u Sjedinjene Američke Države, ali baš kad su se spremali za put, promenila se politička klima.

Nacisti su objavili rat Sovjetskom Savezu. Pošto imaju samo 12 i 13 godina, deca ne razumeju ludilo i surovost odraslih i vide samo jedan izlaz iz situacije: Treba da pomognu jedni drugima i osvoje srca odraslih koristeći svoje muzičke talente.

Režija: Marcus O. Rosenmüller

Uloge: Gedeon Burkhard, Natalia Avelon, Catherine Flemmingscreen.pngWunderkinder-2011-Blu-Ray-720p-x264-DTS-My-Silu-mkv.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.682
Die Fremde (2010) aka When We Leave


screen.pngKbHvpv6.png
info.png
xbd9vmgr5g8.png
Umay (Sibel Kekilli) je žena poreklom iz Nemačke koja beži iz Istanbula od svog nasilnog muža i vodi sina Cema sa sobom. Ona se nada da će pronaći bolji život kod porodice u Berlinu, ali njen neočekivani dolazak izaziva napete konflikte. Njena porodica je rastrzana između ljubavi prema njoj i tradicionalnih vrednosti njihovog društva i na kraju odlučuju da vrate Cema njegovom ocu u Turskoj. Da bi sačuvala sina, Umay je ponovo primorana da se seli. Ona pronalazi unutrašnju snagu da izgradi novi život za sebe i Cema, ali potreba za porodicom vodi je u seriju neuspešnih pokušaja za pomirenjem. Ono što Umay ne shvata je koliko su te rane duboke i koliko je njena borba za samoodlučnošću postala opasna...

Režija: Feo Aladag

Uloge: Sibel Kekilli, Nizam Schiller, Derya Alaborascreen.pngPonKoah.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.682
Lommbock (2017)


screen.png1AJmnFT.jpg
info.png
ctfn9j92s2.png
NASLOV: Lommbock
GODINA: 2017
ŽANR: komedija
TRAJANJE: 91 min
REŽIJA: Christian Zübert
SCENARIO: Christian Zübert

GLAVNE ULOGE:
Moritz Bleibtreu > Kai
Antoine Monot Jr. > Schöngeist
Lucas Gregorowicz > Stefan Becker
Mavie Hörbiger > Sabine
Wotan Wilke Möhring > Frank

Opis filma: Svojevrsni nastavak filma "Lammbock" iz 2001 godine o dvojici prijatelja, Stefanu i Kaiu koji su otvorili prvi dostavni servis marihuane u Nemackoj.

Sada, 16 godina kasnije, Stefan vec godinama zivi u Dubaiju gde se uskoro vencava sa bogatom naslednicom Jasminom i planira uz pomoc njenog bogatog oca otvoriti bar na plazi. Za vencanje mu je potreban rodni list i on dolazi u Nemacku. Po dolasku se nalazi sa svojim starim prijateljem Kaiem i oni ce u ime starih dana zapaliti nekoliko dzointa, a onda stvari polako pocinju da se komplikuju...


screen.pngtpcqIss.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena:
Top