Šta je novo?

NEMA KRIZE Mreža u blokadi, a dionice im rastu

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512

navala za udjelom u t-ht-u odolijeva općoj depresijI

NEMA KRIZE Mreža u blokadi, a dionice im rastu


Izvor: Slobodna Dalmacija 21-11-2010| 18:21

Dionica T-HT-a bolja je od štednje u banci, izjavio je nedavno Ante Samodol, predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) na 4. međunarodnoj konferenciji fondovske industrije. Popularna narodna dionica već je dulje vrijeme perjanica hrvatskog tržišta kapitala, a proteklih dana bitno odskače od tržišnih trendova.
Čak i smetnje u T-Mobile mreži, koje su u petak napokon uklonjene, nisu zaustavile uzlet T-HT-a. Zaključna je cijena na kraju ovog tjedna 283,31 kunu ili 0,07 posto više nego dan prije, dok je prije sedam dana iznosila 272,15 kuna. − Cijena dionice u proteklih je desetak dana porasla oko pet posto, da bi se u petak u jednom trenutku zatrgovala čak po cijeni od 288 kuna.

ImageHandler.ashx

Stručnjaci vele da je kupnja dionica T-HT-a bolja od štednje u banci


Rast HT-a u normalnim okolnostima možda ne bi bila neka vijest, ali u uvjetima opće depresije na tržištu ta činjenica svakako upada u oko – kazuje nam Joško Dorić, financijski analitičar iz splitske tvrtke Fintrade, dodajući da službene stranice Zagrebačke burze ne otkrivaju nikakvu novu informaciju (zadnja objavljena odnosi se na financijsko izvješće za treći kvartal), a posljednji događaji vezani uz probleme u mobilnoj mreži svakako ne bi trebali biti cjenovno poticajni.

− Ne ulazeći u fundamente HT-a, koji su i u uvjetima krize solidni, mislim da je za porast cijene u ovim uvjetima ipak potrebno nešto više. Jer, Crobex se u posljednja dva mjeseca kreće u potpuno suprotnom smjeru od svjetskog burzovnog indeksa (MSCI). Crobex je od početka godine u padu od otprilike devet posto, dok je svijet u prosjeku narastao tri posto. Ovaj disparitet pripisao bih političkom riziku, odnosno to je ono što investitori misle o aktualnoj gospodarskoj politici.
Sljedeći dani mogli bi nam otkriti tko je od institucionalnih investitora stjecao HT – kaže Dorić. A prema podacima Središnjeg klirinško-depozitarnog društva, među prvih deset najvećih dioničara su i sva četiri obvezna mirovinska fonda – Raiffeisen je treći s udjelom od 4,13 posto, PBZ/Croatia osiguranje šesti s 1,45 posto, AZ sedmi i Erste Plavi osmi s udjelom od 1,07 posto (AZ ima 4658 dionica više).
Napomena: Autorica posjeduje dionice T-HT-a.

Piše LJUBICA VUKO
Promet dionicom T-HT-a

u petak 19. 11. − 3,82 milijuna kuna
u četvrtak 18. 11. − 3,82 milijuna kuna
u srijedu 17. 11. − 9,18 milijuna kuna
u utorak 16. 11. − 4,94 milijuna kuna
u ponedjeljak 15. 11. − 2,4 milijuna kuna
 
Top