Šta je novo?

Neka vaše zimske čarape zaustavljaju poglede

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.132
Neka vaše zimske čarape zaustavljaju poglede

Lepota i zdravlje 14.01.2010 09:13


Zima je pravo godišnje doba za čarape, jer osim što greju, gotovo su uvek i zanimljiv modni dodatak.

Postale su važan modni detalj još sredinom 60-ih godina prošlog veka, kada je suknja dobila kraću dimenziju. Žene su davno shvatile da nogama daju lepši oblik, tako da su se brzo svrstale u nezaobilazni detalj u većini odevnih kombinacija.

A dizajneri su se i ove sezone potrudili da ponuda boja i modela bude prebogata, tako da nije teško pronaći idealan model za bilo kakvu priliku.

Ako ste pristalica jarkih boja, ovo je definitivno vaša godina, jer upravo takvih modela ima u izobilju - od crvenih, žutih, roze, ljibičastih do onih sa šarenim desenom. Nose se i uz suknje, haljine, a u varijanti sa pantalonama i farmekama izviruju iz čizmi, pišu "Novosti".

Zanimljive su i čarape sa aplikacijama, apstraktnim motivima i animal printom. Ističu se i one sa prugama, tufnama, kao i modeli u dve boje. Ako su vaš izbor čarape u jakim bojama ili upečativog desena, bilo bi poželjno da uz njih birate odeću u mirnijim tonovima i jednostavnog kroja.

Ove sezone posebno se ističu i modeli koji se nose preko kolena, a dizjanirani su od vune, kašmira, svile, likre. Savršeno idu uz šorsteve, mini haljine i suknje. A popularne su i sokne i to u varijanti sa sandalama ili cipelama sa otvorenim prstima.

Ne mogu se zaobići ni čipkane i mrežaste čarape, koje uvek treba kombinovati uz elegantniju odevnu varijantu, a ove zime osim u crnoj i bež boji, nose se i u živim i vedrim tonovima.

S obzirom na to da ove sezone modnom scenom vladaju 80-te, aktuelne su i čarape u zlatnim i srebrnim nijansama, kao i one posute šljokicama.
 
Top