Šta je novo?

Neisplata plaća od 15. 7. postaje kazneno djelo?

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Neisplata plaća od 15. 7. postaje kazneno djelo?
Danas.hr 28.06.2011.

0781007.48.jpg

Do 15. srpnja Vlada će u Sabor poslati zakonske izmjene po kojima će neisplata plaća postati kazneno djelo, a država će uz to krenuti u osnivanje posebnih radnih sudova ili odjela za radno sudstvo, obećala je premijerka Kosor.

Naime, premijerka Kosor je ovo obećanje dala u utorak na sastanku sa sindikalnim čelnicima, organiziranom povodom završetka pregovora s Europskom unijom, piše Novi list. Uz to, raspravljalo se i o onemogućavanju otvaranja novih tvrtki poslodavcima koji nisu izmirili obveze prema radnicima, donošenja općeg kolektivnog ugovora i sl.

"Dobili smo uvjeravanja da će do kraja ljetnog zasjedanja Sabora najveći dio dogovorenih projekata biti ostvaren, a ponovno nam je potvrđeno da će s referedumom o ulasku Hrvatske u EU biti proveden i referendum za koji smo skupljali potpise", kazao je koordinator sindikalnih središnjica Damir Jakuš .

Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata, otkrio je i da su predstavnici Vlade obećali donošenje zakona o obeštećenju radnika Salonita, isplatu jedne plaće u Dalmacijavinu, te isplatu svih plaća u Trimotu prije otvaranja stečaja. Vladu je upozorio i na to da nijedno poduzeće u poteškoćama dosad nije dobilo pomoć iz takozvanog Vladinog kreditnog modela C.
 
Top