Šta je novo?

Navala iz susjedstva: I nakon popisa nećemo znati koliko nas ima!?

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Navala iz susjedstva: I nakon popisa nećemo znati koliko nas ima!?

Danas.hr 10.04.2011.

0502007.48.jpg
Nakon Baranje, nova priča o fiktivnim stanovnicima stiže iz Vrgorca. Javna je tajna da je u nekim kućama prijavljeno i više od dvadesetak obitelji iz BiH, a novost je što su sada uključeni u popis stanovništva.

"Ne želim da mi oni iz Hercegovine biraju političare. Dvije kuće ih imaju najviše, a drugi po pet, deset, dvadeset obitelji", kaže za HTV jedan od mještana.

Onih koji prstom upiru prema snalažljivim "gazdama" i njihovim "ukućanima" koji žive u BiH sve je više, no nitko ne želi izreći niti jedno ime.


Dio fiktivnih stanovnika već je popisan, tvrde mještani, i to tako da su telefonom gazdama dojavili OIB i druge potrebne podatke. Neki to rade iz straha, a neki iz koristi, kako ne bi izgubili brojna socijalna prava koja im daje hrvatska država.

Mještani su s pravom ljuti jer se na kraju neće znati koliko u njihovom mjestu živi ljudi, a stvorit će se i kriva slika o strukturi stanovništva Vrgorca.


Sve se to događa jer država nije učinila ništa da se onemogući da u popisu stanovništva, koji će je stajati više od 170 milijuna kuna, dođe do manipulacija i da se popišu i oni koji žive izvan granica Hrvatske.

 
Top