Nasilje koje vec prelazi granice ukusa!

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Sve je pocelo sa kerusom Milom kojoj su odstranjene sve cetiri sape. Zatim ubistvo psa pred decom koja su vodila racuna o njemu. Zatim jucerasnji dan koji je mozda prelio casu zdravog razuma, zena iz Pozarevca je psa vezala za branik kola i vukla ga po ulici. Da bi noc donela jos katastrofalnije vesti ubijena kuca koja je lezala i dojila svoje stence.

Ljudi gde smo mi to otisli, zar smo toliko mentalno i psihicki zastranili. Da li je to bolest koju moramo suzbiti po kratkom postupku jer danas je to bio pas sutra ce biti covek.

Znam da ce neko reci ima i precih stvari u zivotu od zivotinja, suva egzistencija. Ali okreni se malo oko sebe i pogledaj gde smo. Ako ne cinis dobro nemoj ocekivati da ce ti se dobro vratiti. Ljudi su postali bezosecajni po svakom pitanju a kamo li po pitanju zlostavljanja neduznih bica koji su bili igracka svojim vlasnicima dok su bili mali, a kad su postali veliki i obaveza izbaceni su na ulicu.

Mislim da je krajnje vreme da kazemo dosta svakoj vrsti nasilja.Odaljili smo se jedni od drugih, ucaurili, puni straha, strepnje. Mozda je vreme da se na to stavi tacka. I da svi zajedno krenemo da uklanjamo zlo koje kruzi oko nas.

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
E za ovo je smrtna kazna sto se mene tice...ne...isto ono sto oni urade zivotinjama da narod uradi njima bez posledica...
Neka sad shvati kako ko hoce,ali ubistvo covjeka...za mene je donekle i razumljivo...covjek moze da te izbaci iz takta...ali muciti zivotinju...to ne mogu da shvatim ni opravdam!

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Stvarno je užasno i pomisliti da nešto takvo postoji, nasilje nad životinjama. Bojim se da je svijet u kojem živimo krenuo putem nasilja, kako fizičkog, tako i psihičkog,putem svakojakih nečasti, kojima nećemo moći da stanemo na kraj nikako. Zlo izgleda mora da vlada. Ne mogu odbraniti sebe, ne mogu odbraniti svoju đecu, ne mogu odbraniti ni ugrožene životinje.

Član
Učlanjen(a)
03.09.2010
Poruka
1.184
ko ne voli životinje,ne voli ni ljude...takve osobe su sramota za ovaj svijet...fuuuuuj...:girl_mad:

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Nemožeš biti normalan i odrezati jadnom psu sve četiri šape. Koji je slijedeći korak? Taj bi se meni liječio minimalno pet godina na psihijatriji najčuvanijeg tipa. Pa neka razmišlja. Ako to uopće i može.

Ubojice životinja bi sudio na zatvor prema postojećem zakonu. Zakon postoji, samo ga treba provoditi. Obavezan zatvor, nema uvjetne.

A spas nam je o odgoju naše mladosti. Od kuće, preko dječjih vrtića, preko osnovne i svih daljnih škola osnovno mora biti učiti djecu bon tonu, poštovanju drugih ljudi, živih bića, prirode, razvijanju ekološke svijesti,....
Uz sve predmete obavezno bi uveo predmet koji to obuhvaća.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Nemožeš biti normalan i odrezati jadnom psu sve četiri šape. Koji je slijedeći korak? Taj bi se meni liječio minimalno pet godina na psihijatriji najčuvanijeg tipa. Pa neka razmišlja. Ako to uopće i može.

Ubojice životinja bi sudio na zatvor prema postojećem zakonu. Zakon postoji, samo ga treba provoditi. Obavezan zatvor, nema uvjetne.

A spas nam je o odgoju naše mladosti. Od kuće, preko dječjih vrtića, preko osnovne i svih daljnih škola osnovno mora biti učiti djecu bon tonu, poštovanju drugih ljudi, živih bića, prirode, razvijanju ekološke svijesti,....
Uz sve predmete obavezno bi uveo predmet koji to obuhvaća.

Slazem se totalno sa tobom samo bih da dodam da to i jeste nas problem,sto zakon postoji ali se sprovodi selektivno ili se ne sprovodi uopste.
Da se vratim na temu...Nazalost,ima mnogo njih koji na takve postupke gledaju ravnodusno,cak sa opravdanjem jer pasa lutalica ima previse.A taj problem je izazvao covek pa bi posledice covek trebalo i da snosi...

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Vlasnica privatnog obdanista, cera nekog budze iz vladajuce stranke. Je mucki pretukla i oslepela psa i nije odgovarala. A kamo li kaznu platila.

I pitam se da li ce tako sutra necije dete da premlati do slepila i da neodgovara za pocinjeno zlo. Nadam se da boga ima i da ce to sve lepo da naplati. Znam da je pravda spora ali je dostizna.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vec sam davno pisala ali evo opet...
Idem ulicom i pored same zgrade spava pas,da bi ga jedan mladic iz cista mira sutnuo.Pas je poceo da cvili i pobegao a mladic i njegov drug "umiru" od smeha.Prvo,ne shvatam taj nagon kod ljudi.Drugo,takvih slucajeva/slicnih ima mnogo ali tu se uvek covek predstavi kao zrtva.Ne kazem da ima opasnih pasa koji slobodno setaju ulicama (da se ponovim,taj problem je drustvo napravilo) i koji napadaju cesto bez razloga ali postoji i ta druga strana...

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Ako gledas realno, da neko nas maltretira, bije i muci, normalno bi odreagovali napadom cak i na osobu koja hoce da nam pomogne. Sistem samoodbrane. Vise nema prijatelja sada je samo opstanak u pitanju. I pas kad napadne ima razloga sto to cini, jer su ga verovatno tukli i sikanirali pa i on mukica mora da se brani na neki nacin.

Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Celog detinjstva rastao sam uz pse i mačke, jednog psa sam imao preko 10 godina, svi su ga znali u kraju, bio je kao iz one izreke: Pas koji laje ne ujeda. Voleo je da se pravi važan, ali bio je pitom i nikad nikog napao nije. Jedno jutro se vratio ranjen i nažalost metak mu je paralisao zadnje noge. Veterinar je sve probao, ali pas se jako mučio i na kraju (posle 2-3 meseca borbe) smo morali da ga uspavamo. Ne moram ni da pričam kako sam se užasno osećao. Upucao ga je neki skot iz komšiluka, nažalost nikad nisam otkrio koji, a pouzdano znam da postoje, samo u mom malom kraju, barem 3 idiota koji iz zabave puškom ubijaju pse kad im dođe... Ali ajde sad ti ispitaj i dokaži koji je... Mislim da je svaki čovek koji je u stanju da muči životinju ozbiljno bolestan čovek koji bi u odgovarajućim okolnostima (recimo ratnim) bio prvi u redu da ubija i muči ljude. Mnogo, jako mnogo dece sam video tokom odrastanja kako iz čista mira šutnu psa i smeju se (kao što reče Sendi) ili uhvate mačku za rep i bace je u vazduh... Jedan moj brat je kao klinac stavio mačku na panj i odsekao joj glavu. Izgleda da sam se samo ja šokirao zbog toga, njegovi su eto to osudili, ali ništa dalje nisu preduzeli. Ja bih moje dete za tako nešto momentalno odveo kod psihijatra. Da, taj moj brat je danas "normalan", ali je lovac, što za mene isto nije baš normalno, to ubijanje životinja iz čiste zabave i kvazi sporta.

A kazne za ljude koji muče životinje... Nije stvar u kaznama, nego u lečenju, oni su jednostavno bolesni i treba da se leče u ustanovi specijalizovanoj za psihičke poremećaje.

Natrag