Narukvica napravila dug za telefon

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Narukvica napravila dug za telefon

Izvor:
Mondo.rs

Miroljub Nikolić iz Batočine, nakon odslužene šestomesečne kućne robije, šokirao se kada je dobio račun za telefon od 26.000 dinara zbog elektronske narukvice koju je nosio.

v253311p0.jpg

Miroljub Nikolić (55) iz Batočine, prvi srpski osuđenik na kućni zatvor, nakon odslužene šestomesečne "robije" dobio je telefonski račun od 26.000 dinara napravljen zbog elektronske narukvice koju je nosio.

Nikolić, čiju porodicu, suprugu i sina, izdržava tašta penzionerka, nema para da plati toliki račun, pa mu je telefon isključen.

Nikolić je kaznu kućnog pritvora izdržavao od 15. novembra do 15. maja zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

LISTING NA 100 STRANA

"Šokirao sam se kada mi je stigao račun za telefon. Ne znam da li je u pitanju greška 'Telekoma', Uprave za zatvorske sankcije ili da greške nema i da sam treba da platim 'telefoniranje' elektronske narukvice, odnosno nanožnice", priča Nikolić.

Nakon što je u stanu od 57 kvadratnih metara odrobijao svoje, Miroljub je otišao u "Telekom" i uzeo listing poziva.

"Dobio sam pola kilograma papira, na skoro 100 strana. Ima nekoliko hiljada poziva. Žutim markerom podvukao sam brojeve koje smo zvali. Sve ostalo su 'pozivi' na broj 011, znači Beograd, a ti pozivi bili su na nekoliko sekundi i trajali su po četiri do pet sekundi. To je napravila moja narukvica na nozi", objašnjava Miroljub.

On kaže da je prva tri meseca, od 15. novembra prošle godine, na nozi nosio "alžirsku narukvicu", koja mu je onda zamenjena drugom.

"'Alžirska' nije pravila velike račune. Ova druga mora da je neka naša, ona mi je od 15. februara do 15. maja i kraja 'robije', napravila račun od 26.000 dinara. Meni niko nikada nije rekao da ću sam morati da platim račun za telefon, rekli su da to plaća država. Kažem ja to u 'Telekomu', ali oni ne mogu da mi pomognu, račun je tu! Ja sam svoje pošteno odslužio i tražim od države da me pusti da nastavim svoj život i plati svoje", očajan je Miroljub.

DOBIO OTKAZ NA POSLU

Naš sagovornik objašnjava da za vreme kazne nije smeo da koristi Internet, pa nije mogao da kontaktira sa braćom iz Nemačke i Amerike.

"Ne mogu ni sada, jer nemam telefon", priča Miroljub, koji nema stalni posao, nema ni njegova supruga, a sa sinom srednjoškolcem živi kod tašte koja ima penziju od 14.000 dinara.

Nikolić je oktobra 2010. godine u smederevskom osnovnom sudu osuđen na šest meseci kućnog zatvora zbog saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Za vreme noćne vožnje kombijem je udario neosvetljenog biciklistu.

Nakon otkaza u kamenolomu "Straževica", Nikolić trguje po vašarima i radi najteže fizičke poslove na građevinama.

U Upravi za zatvorske sankcije Ministarstva pravde kažu da je došlo do greške i da Miroljub Nikolić neće platiti ni dinara računa svoje "nanožnice".

Dragan Bjeličić, šef odseka za elektronski nadzor, objašnjava da je reč o tehničkoj grešci na relaciji između firme angažovane za elektronski nadzor osuđenika i "Telekoma".

"Osuđenici koji na ovaj način izdržavaju kaznu nemaju povećanje telefonskog računa ni za dinar. Nikolićev dug biće plaćen", kaže Bjeličić.

Natrag