Šta je novo?

NAROD SIROMAŠNIJI, POLITIČARI BOGATIJI: Peti oktobar je doneo promene - ali njima!

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
11.10.2009
Poruka
62.407
Za razliku od građana, nekad siromašni političari sa skromnim vozilima, koji su predvodili masu tokom čuvene revolucije, danas su vlasnici luksuznih nekretnina, imaju firme i voze džipove

n120135.jpg


BEOGRAD - Političari i eksperti koji su nam 5. oktobra obećavali bolju budućnosti, zaista su i promenili stvarnost, ali samo sebi.

Tako danas, 15 godina posle čuvene demokratske revolucije, političari koji su vozili skromne četvorotočkaše, jedva sastavljali kraj s krajem i veliki stručnjaci koji su se gužvali na tetkinom kauču sada imaju privatne firme, voze luksuzne automobile, a na računu imaju milione evra!

Božidar Đelić
S TETKINOG KAUČA U VILU NA SENJAKU


Božidar Đelić, ministar finansija u vladi Zorana Đinđića, koji je po povratku u Srbiju iz Francuske spavao na tetkinom kauču, drastično je uvećao bogatstvo. Politički protivnici prozivali su ga da je zaradio 11 miliona evra. Ima vilu od 425 kvadrata na Senjaku i vlasništvo u dve firme.


Velimir Ilić
NAJDUŽA IMOVINSKA KARTA


Jedan od simbola 5. oktobra, ministar bez portfelja Velimir Ilić, u to vreme vozio je „jugo“, a sada je jedan od političara s najdužom imovinskom kartom. Ima četiri kuće, bazen, poslovni prostor od skoro 500 kvadrata i zemljište od 8,2 hektara.

Nebojša Čović
FMP I STANČUGA


Nebojša Čović, koji je bio potpredsednik Đinđićeve vlade i šef Koordinacionog tela za jug Srbije, kao i Koordinacionog centra za KiM, takođe je profitirao. Prvo je bio direktor, a onda je, prema pisanju medija, avanzovao u vlasnika FMP, firme „Kobe grupa“ i četvorosobnog stana.

Čedomir Jovanović
OD STUDENTA DO TAJKUNA


Na listi onih koji su, za razliku od građana, danas materijalno daleko bogatiji jeste i Čedomir Jovanović. Pre 15 godina mogao se pohvaliti tek indeksom studenta dramaturgije na FDU, a sada ima dve kuće sa okućnicama i stan. Na letovanja i zimovanja po mondenskim centrima troši i po nekoliko hiljada evra, a vozi skupe automobile. Isprane farmerice zamenio je najnovijim „Bosovim“ modelima! Imao je i više firmi, a supruzi Jeleni kupio je nedavno „mercedes GLA“, čija cena ide i do 70.000 evra. I Jovanovićev fizički izgled drastično se promenio.

Zoran Živković
OLDTAJMERI, DOBRA VINA, DŽIPOVI...


Zoran Živković, bivši premijer, a sadašnji lider Nove Srbije, sada ima tri kuće, petosoban stan i dva skupa automobila - „Tojotin“ džip „lend kruzer“ i „sitroen“, oldtajmera. Pokazao je da nije samo ljubitelj starih automobila već i vina kad je kupio vinograd i pokrenuo Kuću vina „Živković“, ali ju je pre četiri godine prodao zbog finansijskih problema.

Skupština
POSLANICI RAZOČARANI

Poslanici opozicije smatraju da su građani Srbije razočarani, i to opravdano, jer nisu ispunjena njihova tadašnja očekivanja. Šef poslanika DS Borislav Stefanović rekao je da je sve što se posle desilo simbol političkog sumraka, izneverenih nada i očekivanja. Zoran Živković smatra da su građani opravdano razočarani, kao i da je i on lično razočaran svime što se dešavalo posle 5. oktobra. Za Janka Veselinovića iz Pokreta za preokret ključno je da danas u društvu postoje elementi za koje je mislio da ih više neće biti posle 5. oktobra.

Milan Nikolić
POLITIČKE ELITE SVE SEBIČNIJE

Milan Nikolić, politički analitičar, kaže da je ta revolucija iznedrila novu elitu, koja je mnogo više radila za sebe.- Političke elite su dosta sebične, mnogo više rade za sebe nego za narod i otišli su s vlasti bogatiji nego što su došli. Ali, to se dešava svuda u svetu, pa i u Švedskoj, Norveškoj, ali su tamošnji političari radili mnogo više za narod - kaže on.
izvor : vesti.rs
 
Top