Šta je novo?

Napokon su svi proizvođači ukapirali - dizajn je kupcima faktor broj jedan!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.819
Napokon su svi proizvođači ukapirali - dizajn je kupcima faktor broj jedan!

Kurir 29.03.2010 11:21Šarenilom karoserija dizajneri u Ženevi pokazali da su se napokon oslobodili klišea konzervativnih boja i najavljuju da će se sledeća bitka za ukus kupaca voditi u veštini slaganja nijansi

Upravo završeni Salon automobila u Ženevi pokazao je da su se kreatori linija opustili i počeli da boje karoserije veselim nijansama. Prvi put jedan „rols-rojs“ je pink, mala fabrika „Bertone“ obojila je sedišta neboplavom... Novost je da zelene tehnologije više nisu nikakva novost. Predstavljamo najzanimljivije prototipove koji su bili magnet za poglede posetilaca.
Verovatno najjači utisak ostavio je italijanski „Pagani“, koji je dovezao „zondu trikolore“. U čast 50-godišnjice avionskog akrobatskog tima „Strele“ novi superautomobil obojen je u teget. Na haubi su boje italijanske nacionalne zastave, dok modni trend zaokružuju narandžaste felne. Auto je urađen na bazi modela „činkve“, ima 669 konjskih snaga i košta 1,3 miliona evra.
Aktivirali su se i studenti iz Saudijske Arabije. Napravili su SUV nazvan „gazal 1“. Šasija i mehanika su pozajmljeni od „mercedesa“ G klase.
„Bugati“ teško može da nadmaši sam sebe pa su „vejronu 16,4“ dodali nijanse „rojal tamnoplave“ kako bi napravili unikat. Kupac je stigao prvog dana i uplatio fabrici 1,74 miliona evra.
Švedski „Kenigseg“ kreće lagano u SUV vode. Koncept „kvant“ biće u prodaji dogodine. Ima dve vrste baterija - metalne i solarne ćelije. U naponu snage, njegovih 600 kilovata biće dovoljni da ubrza do stotke za fantastičnih 2,8 sekundi i za maksimalnu brzinu od 377 km/h.
Švajcarska radionica „Sbaro“ predstavila je „autobau“, koji ima „Ferarijev“ motor od 500 KS.
Italijanska IDEA nazvala je „sofija“ svoj sedan, u kojem se koncentrišu sportski duh i elegancija. U ponudi je osmocilindrični agregat, a dostupan je i kao hibrid.

 
Top