Napisao učenici na kontrolnom zadatku da je gubitnik

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.041
13. 03. 2010. 14:20h| Vestionline

Napisao učenici na kontrolnom zadatku da je gubitnik

Jedna majka požalila se na učitelja u školi u Severnoj Karolini, pošto je nastavnik njenoj ćerci napisao na kontrolnom radu da je gubitnik (luzer).
Peti Klement kazala je medijima da su uvredljive poruke koje je ostavljala njenoj ćerci počele jesenas, i da se požalila direktoru škole. Poruke su prestale, ali su se uvredljivi komentari posle izvesnog vremena ponovo javili.

42670_1_f.jpg

Rolandov komentar na kontrolni Klementine ćerke, napisavši joj ''-20 odsto, zato što si gubitnik''

Nastavnik Reks Roland, koji 12 godina predaje u školi ’’Enka midl skul’’, izvinio se i prokomentarisao da je to njegov način ’’da se približi učenicima’’, dok majka tvrdi da je njeno dete ’’maltretirano’’.

Neki od roditelja brane Rolandov način predavanja, ali nijedan od njih nije želeo da priča pred kamerama.

[YOUTUBE]9v1EjZ0XegI&feature[/YOUTUBE]

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Uvek me je interesovalo kako sistem obrazovanja ali i preporuke ministarstva nalažu nastavnicima da postupaju u situacijama kada je odgovor ili pisani rad đaka dosta loš. Moje mišljenje je da bi nastavnici trebalo da se sudrže od preteranog iznošenja ličnih stavova, bez obzira na ocenu. Jer efekat takvog pristupa nije moguće predvideti bez obzira na nameru. Čak iako mnogi roditelji ovo podržavaju verovatno smatrajući da se na ovaj način i deca a posredno i roditelji podstiču na kvalitetniji rad, ipak sam mišljenja da se uspeh treba stimulisati aktiviranjem pozitivne a ne negativne energije yes3

Natrag